Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Поради лікаря як уберегтись від грипу та застуди

Поради лікаря як уберегтись від грипу та застуди
Першими ознаками захворювання є запалення слизової носа, горла, ротової порожнини, верхніх дихальних шляхів, відчуття закладеності в носі, горлі, біль, сухий кашель, охриплість голосу, чихання....

Першими ознаками захворювання є запалення слизової носа, горла, ротової порожнини, верхніх дихальних шляхів, відчуття закладеності в носі, горлі, біль, сухий кашель, охриплість голосу, чихання. Слизові виділяють велику кількість рідини з носової порожнини. Нежить, погане самопочуття. Ломота в усьому тілі. Підвищується температура тіла.

ВІДЕО ДНЯ

Але респіраторні захворювання можуть проходити і без підвищення температури.

При грипі температура тіла висока, головний біль, біль у м'язах, відчуття різкої слабкості всього організму.

Реклама

Грип – інфекційне захворювання. Збудники – віруси посилюються на слизових носа, горла, верхніх дихальних шляхів. Коли людина чихає, кашляє, або говорить, виділяє в навколишнє середовище краплини слизу з великою кількістю збудників захворювання. Здорові люди вдихають їх з повітрям – і таким чином відбувається зараження. Крім того, зараження може відбуватися і через руки, на яких є залишки слизу.

Більшість людей вважає, що простуда і грип є результатом дії на організм холоду, але науково доведено, що переохолодження і сирість знижують захисні властивості нашого організму – і людина стає менш стійкою до зараження.

Реклама

Велике значення має стан імунної захисної функції організму, нераціональне харчування, відсутність у раціоні вітамінів, особливо – вітаміну С. Тому так важливо в холодний і слякотний період вживати аскорбінову кислоту. Для підвищення імунної захисної системи варто приймати настойку ехінацеї пурпурної.

В останні роки в розпорядженні нашої фармації з'явилися унікальні препарати для підвищення імунітету, збагачення організму вітамінами та мікроелементами.

Треба запам'ятати два основних правила: не займатися самолікуванням, а звертатися за допомогою лікарів та дотримуватися особистої гігієни. При захворюванні оберігати своїх близьких і співробітників від зараження.

Реклама

Ігор Жихарєв, дільничний терапевт Мукачівської ЦРЛ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно