Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Рівень Синевиру знизився на два з половиною метри

Рівень Синевиру знизився на два з половиною метри
Високогірне озеро Синевир, яке знаходиться в однойменному парку на Міжгірщині, обміліло. Якщо загалом його глибина сягала 22 метрів, то тепер рівень води знизився на два з половиною метри. Місцеві...

Високогірне озеро Синевир, яке знаходиться в однойменному парку на Міжгірщині, обміліло. Якщо загалом його глибина сягала 22 метрів, то тепер рівень води знизився на два з половиною метри. Місцеві кажуть, виною всьому відсутність цьогоріч опадів.

ВІДЕО ДНЯ

Його називають «Морським оком», вважають перлиною Карпат і відносять до візитівок Закарпаття. Туристи, яких часто зустрінеш у нашому краї, це мальовниче місце не можуть оминути увагою, навіть і під час холодної пори року. Добре, що гостей і туристів не лякає той факт, що цьогоріч озеро втратило два з половиною метри глибини. Виною всьому природа, яка цього року просто обділила озеро дощами. Окрім опадів Синевир живлять і три гірські потічки. Однак тепер там, де раніше була вода і плавали косяки форелі, видніється земля і прогулюються туристи. Не хвилюється за теперішній стан озера і директор Національного природного парку, за його словами, природі не накажеш і природній процес не зміниш, тим більше, що Синевир колись взагалі був майже без води. Пройдуть дощі, і вода поверне свою глибину, запевняє директор. Головне, що цей факт аж ніяк не впливає на кількість туристів, яких на Синевирі, особливо за теплої пори року, хоч відбавляй.

М-студіо

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно