Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді активно розвивають технології

В Ужгороді активно розвивають технології
Конференція TedX Uzhgorod корисних креативних ідей, якими потрібно ділитися, проходила в Ужгороді вперше. Уважних слухачів не бракувало: інформація про подію активно поширювалася у соціальних...

Конференція TedX Uzhgorod корисних креативних ідей, якими потрібно ділитися, проходила в Ужгороді вперше. Уважних слухачів не бракувало: інформація про подію активно поширювалася у соціальних мережах. Тема конференції «Рух вперед: люди і технології» включала три блоки доповідей, кожна з яких тривала не більше 15 хвилин.

ВІДЕО ДНЯ

TED означає Technology, Entertainment, Design (технології, розваги, дизайн) — три широкі тематичні сфери, що разом формують наше майбутнє. У світі такі заходи популярні, оскільки тут можна поділитися тим, що найбільше захоплює. Організатори TedX Uzhgorod Іван Паламарчук, Сергій Пішковцій та Віра Власенко майже дев’ять місяців готувалися до події й зібрали найцікавіші ідеї Західної України.

Першим доповідав Ігор Сусяк, який приїхав на конференцію з Івано-Франківська. Його авто працює на біодизелі, виготовленому зі звичайної олії. «Рецепт» приготування нетипового пального знайшов у Інтернеті, згодом вдосконалив його і підлаштував до українських реалій. Також слухачам представили неінвазивний глюкометр, який розробив ужгородець Петро Бобонич. Справжніх технологічних супергероїв показав Юрій Резвий із Мукачева. Хлопець активно розвиває ідею про роботизацію в області й дивував присутніх безпілотним літальним пристроєм. Також TedX Uzhgorod включив доповіді Олега Олашина про історичні вивіски. Роман Голумбовський розповідав про іронічно-жартівливу інформацію, а Олег Григор’єв представив соціальну фотожурналістику.

Реклама

Перший TedX Uzhgorod вже отримав схвальні відгуки від безпосередніх учасників та слухачів конференції про нестандартні погляди на звичайні речі, об’єднані ідеями, які без сумніву варто поширювати.

Наталія Каралкіна

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно