Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатці надають перевагу пшеничному хлібу

Закарпатці надають перевагу пшеничному хлібу
Про це сьогодні під час брифінгу розповів в.о. голови Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Павло Калинич. Закарпатці більше полюбляють пшеничний...

Про це сьогодні під час брифінгу розповів в.о. голови Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Павло Калинич.

ВІДЕО ДНЯ

Закарпатці більше полюбляють пшеничний хліб: споживання житньо-пшеничного складає тільки 5-7%

На сьогодні, розповів Павло Калинич, на ринку хліба та хлібобулочних виробів в області зареєстровано 166 суб’єктів господарювання. Однак, значна частина з них не працює: фактично здійснюють діяльність тільки 78, і такої кількості абсолютно достатньо для забезпечення населення області виробами.

Реклама

«За роки незалежності на ринку хліба і хлібобулочних виробів відбулися значні зміни. Колись у нас здійснювали діяльність 17 потужних хлібокомбінатів. Однак, за часи Незалежності ситуація змінилась, всі ці великі підприємства припинили своє існування. Останнє велике монопольне утворення, «Ужгородський хлібокомбінат», закрив вирибництво у 2000 році, не витримавши конкуренції», – розповів в.о. територіального відділення антимонопольного комітету.

За словами Павла Калинича, впродовж листопада з метою запобігання необґрунтованому підвищенню цін на хліб та хлібобулочні вироби в області, антимонопольники проводили відповідні перевірки. «Як відомо, у Києві на початку листопада було зафіксовано підвищення цін на хліб соціально-важливих сортів підприємством «Київхліб», мали місце аналогічні випадки і в інших областях, наприклад, на Львівщині, Одещині, Миколаївщині. Моніторинг цін на хліб та хлібобулочні вироби у Закарпатті також відобразив намагання окремих учасників ринку у листопаді необґрунтовано підвищити ціни на цей соціально-важливий продукт. Відтак, 19 найбільшим виробникам на ринку було озвучено попередження щодо неприпустимості підняття цін на соціально-важливі сорти хліба», – розповів Павло Калинич.

Реклама

Ціни на соціально-важливі сорти хліба в області, за його словами, впродовж року не мінялись. Крім того, ціни на так сорти хліба у нас навіть нижчі, ніж в більшості інших областей. Що цікаво: закарпатці, за словами Павла Калинича, віддають перевагу все більше пшеничному хлібу першого ґатунку. А от житньо-пшеничний купують менше. «Для порівняння: у Київській області споживання соціальних сортів хліба (житньо-пшеничиний) складає 30-40%, у Закарпатті, натомість – усього 5-7%, закарпатці віддають перевагу хлібу пшеничному, вищого ґатунку", – зазначив в.о. голови обласного територіального відділення Антимонопольного комітету.

Тетяна Кашуба

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно