Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді онкологи провели конференцію, де обговорили шляхи боротьби із раком легенів

В Ужгороді онкологи провели конференцію, де обговорили шляхи боротьби із раком легенів

В Ужгороді онкологи провели конференцію, де обговорили шляхи боротьби із раком легенів
У середу, 21 листопада, в Ужгороді відбулась науково-практична конференція «Проблеми надання медичної допомоги хворим злоякісними захворюваннями легенів, бронхів та середостіння». Онкологи спільно з...

У середу, 21 листопада, в Ужгороді відбулась науково-практична конференція «Проблеми надання медичної допомоги хворим злоякісними захворюваннями легенів, бронхів та середостіння». Онкологи спільно з лікарями-пульмонологами та торакальними хірургами Закарпаття обговорювали питання діагностики та лікування раку легенів.

ВІДЕО ДНЯ

За словами головного лікаря обласного онкологічного диспансеру, президента асоціації онкологів Закарпаття Андрія Русина щорічно в Закарпатській області виявляється понад 400 випадків захворювань на цю важку патологію. Головний фактор, що провокує рак легенів – паління.

Особливу увагу було акцентовано на діагностиці та своєчасному обстеженні пацієнтів із вікової «зони ризику». Адже перші стадії раку протікають майже безсимптомно і своєчасна діагностика (особливо у чоловіків старших 40 років) допоможе запобігти розвитку цієї небезпечної патології.

Реклама

На сьогодні основним із методів лікування раку легень залишається своєчасне хірургічне втручання.

Також медики обговорювали сучасні можливості променевого лікування. Останнє здійснюється за допомоги комп»ютерного планування зони опромінення, що значно знижує променеве навантаження на здорові частини тіла і дозволяє прицільно знищувати ракові клітини.

Реклама

Аналізучи ситуацію із захворюваністю на рак легенів доцент кафедри онкології УжНУ Василь Петах змалював вельми неоптимістичну картину:

«Темпи зростання цієї хвороби надзвичайно високі в усьому світі. Серед патології органів грудної клітини рак легенів займає центральне місце. Це в пов'язано із забруденням зовнішнього середовища та техногенними факторами. На, жаль більшість пацієнтів звертається по медичну допомогу вже тоді, коли ми нічим не можемо зарадити. Навіть в розвинутих Європейських країнах кількість людей, що вилікувалися від раку легенів становить 12-15 відсотків. У нас цей показник – вдвічі менше».

Про актуальність проведення таких вузькопрофільних спільних з конференцій зауважив заступник головного лікаря ЗОКОД Олександр Чемет. Він зазначив, що це допомагає виробити чітку тактику лікування пацієнтів з дотриманням національних стандартів і сприяє впровадженню сучасних методик лікування раку.

Реклама

Прес-центр УОЗ Закрапатської ОДА

В Ужгороді онкологи провели конференцію, де обговорили шляхи боротьби із раком легенів – 01
В Ужгороді онкологи провели конференцію, де обговорили шляхи боротьби із раком легенів – 02
В Ужгороді онкологи провели конференцію, де обговорили шляхи боротьби із раком легенів – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно