Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Хуст виграв грант у сумі 250 тисяч євро на розвиток туризму

Хуст виграв грант у сумі 250 тисяч євро на розвиток туризму
У Хусті продовжують залучати іноземні інвестиції задля розвитку міста над Тисою. Вже налагоджена співпраця з містом-побратимом Сніна Словацької республіки. Шостого листопада у Хустській міській...

У Хусті продовжують залучати іноземні інвестиції задля розвитку міста над Тисою. Вже налагоджена співпраця з містом-побратимом Сніна Словацької республіки.

ВІДЕО ДНЯ

Шостого листопада у Хустській міській раді відбулася стартова українсько - словацька конференція, присвячена спільному інвестиційному проекту "Сніна - Хуст - разом задля розвитку туризму Карпатського біосферного ареалу".

Співпраця між закарпатським Хустом та словацьким містом Сніна розпочалася ще 4 роки тому. Першим кроком було знайомство з регіонами та окреслення спільних можливостей заради їх розвитку у рамках європейських фондів.

Реклама

Наразі Хуст виграв грант у розмірі 250 тисяч євро. Мова йде про спільний інвестиційний проект «Сніна - Хуст – разом задля розвитку туризму Карпатського біосферного ареалу». Штефан Міловчік, мер Сніни каже, що вирішили використати природні можливості регіонів, зокрема, це відома Нарцисова долина. У рамках проекту – створення інфраструктури. Спільний проект передбачає зміни на краще на нарцисовому полі. На території заповідника збудують і нову сцену для проведення урочистих заходів. Крім того, вже відведено земельну ділянку для парковки, яку планують збудувати наступного року. Результати проекту можна буде побачити вже з наступного року. За словами Штефана Міловчіка, щодо Нарцисової долини, то тут добре було б, якщо б результати проекту були помітні вже під час цвітіння нарцисів.

У ході зустрічі обговорили питання збереження Карпатського біосферного ареалу, розвитку туризму в цьому регіоні та безпосередньо презентували спільний інвестиційний проект. Проект передбачає і реконструкцію міського парку культури та відпочинку. Висловили на конференції сподівання, що це тільки початок подальшої співпраці. Наразі це питання тільки часу і перспективи транскордонного співробітництва між країнами Європейського Союзу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно