Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Під міську раду Ужгорода знесли мертвих собак (ФОТО)

Під міську раду Ужгорода знесли мертвих собак (ФОТО)
Сьогодні зранку до представників захисної організації «Допоможи другу» подзвонили ужгородці й повідомили, що знайшли мертву собаку. Зараз продовжують надходити нові повідомлення про тварин, які...

Сьогодні зранку до представників захисної організації «Допоможи другу» подзвонили ужгородці й повідомили, що знайшли мертву собаку. Зараз продовжують надходити нові повідомлення про тварин, які вмирають прямо на вулицях. Зоозахисники у знак протесту проти вбивства безпритульних тварин принесли собак, котрі померли поблизу міськради, на Поштову. Волонтери впевнені, що винуватці – комунальні служби. У міській раді запевняють, що комунальники такого зробити просто не могли.

ВІДЕО ДНЯ

Собаку, яка помирала, знайшли сьогодні біля 3-ї школи, ще одну – в альпінарії: тварини мучились у конвульсіях і повільно помирали. На це все дивилися діти й перехожі: «Я йшла по вулиці й побачила мертвого собаку. Через кілька метрів побачила ще одну, але вона ще була жива, просто повільно вмирала. Почали збиратися люди, подзвонила Вірі… Я не знаю, чим можна допомогти такій собаці. Не можу на таке дивитися. Це страшна жорстокість. Тварини повільно вмирають просто у всіх на очах! Це жахливо», – розповідає дівчина, яка стала очевидцем смерті нещасних тварин.

Все почалося зранку, коли зоозахисникам ужгородці повідомили про померлу собаку.

Реклама

Як розповідає голова ГО «Допоможи другу» Віра Романова, люди думали, що тварину просто збила машина, але, побачивши собаку, захисники тварин зрозуміли, що це отруєння.

«Потім дзвонили ще і ще: знайомі, друзі, просто перехожі, які бачили тварин у конвульсіях. Казали, де вони їх виявили, просили допомогти. Ми одразу ж виїжджали на місце, намагалися врятувати тварин, однак, очевидно, що цього разу їх отруїли якимось міксом і раніше випробувані способи порятунку собак після отруєння вже не діють. У центрі міста побачили кілька собак, одна тварина ще була жива. Ми хотіли її врятувати, одразу відвезли до ветеринара, однак, коли тільки доїхали, відкрили багажник, собака вже був мертвий», – розповідає Віра Романова.

Реклама
Під міську раду Ужгорода знесли мертвих собак (ФОТО) – 01
Реклама

Зоозахисники принесли померлих тваринок на площу Поштову і поставили перед будівлею міської ради, запалили свічки і обвели тіла тваринок крейдою: вони впевнені, що травлю безпритульних собак знову затіяли міські комунальні служби.

Захисники тварин намагалися отримати коментар мера міста Віктора Погорєлова, однак, у приймальні сказали, що міський голова на зустрічі. Подзвонивши меру, Віра Романова офіційного коментаря не отримала, однак міський голова порадив звернутися до свого заступника. В результаті до зоозахисників та журналістів, що зібралися на Поштовій, вийшов Іван Зелінський, начальник управління житлово-комунального господарства. Він впевений, що комунальні служби отруєнням собак не займаються: «Землю виділили ще у квітні рішенням сесії міської ради. Частково зроблена ґрунтова дорога, виділено 30 тисяч на виготовлення проектної документації. Виділено приміщення для «Допоможи другу». Процес йде. Це може бути спеціально спланована акція. Ну ви як собі уявляєте? Біля міської ради взяти і потравити собак?! Щоб комунальні підприємства біля міської ради потравили собак?! Цього не може бути. Я думаю, що це все робилося біля будівлі міської ради не просто так. Комунальні підприємства таким не займаються. Могли отруїти самі городяни. Або просто хтось, хто зацікавлений у тому, щоб звинуватити у проблему міських комунальників. Я не знаю, хто цим займається. Тут має розбиратися слідство», – каже Іван Зелінський.

Щодо виділеного приміщення, то представники ГО «Допоможи другу» заперечують: «Це давно продано пану Ковальському. Це приватна власність. Я давно вирішую цю проблему», – каже Віра Романова. Вона ж стверджує, що отруєнням собак займаються міські комунальники: «Травить собак Комунтранс, ну погодьтесь! Надходять заяви від громадян, а ви не можете на них відреагувати. Є людина, яка тим всі займається. Він числиться за «Комунтрансом». Прізвище я називати зараз не буду. Він приймає дзвінки від городян. Вбивство – це не вирішення питання! Нічого не відбувається, ми вже могли місяцями працювати. Нікому це не потрібно! Дорога не зроблена. Піде дощ – туди добратися майже неможливо», – обурюється пані Віра.

Захисники тварн твердять, що проект притулку є, а міський чиновник наголошує на тому, що без проекту роботу проводити далі неможливо. Тим часом самі ужгородці шоковані тим, що відбувається: «Кажуть, що сьогодні по місту вночі травили собак. Я виснила сміття, а там стоїть ціла купа дітей: скупчилися над померлими собаками. Вони там у пакеті. Я не можу на це дивитися! Мабуть, таке робиться для того, щоб не будувати притулок для бездомних тварин. Нема собак – не треба й притулку. З такого й фашизм починався!.. Все живе має жити. Якщо у нас цивілізоване суспільство, такі випадки просто неприпустимі», – каже ужгородка, яка стала очевидцем смерті кількох собак.

Під міську раду Ужгорода знесли мертвих собак (ФОТО) – 02
Реклама

«Розмови про притулок тягнуться вже дуже довго. А справа нікуди не зрушилася. Проблема ніби вирішується, і ніяк не вирішиться. Насправді місце, де виділена земля для притулку, навіть не помічене! Про що можна далі говорити? Кажуть про дорогу, але насправді там просто розрівняна грнутовка і кілька машин каміння висипано на малу частину отієї дороги. От і все», – каже Віра Романова.

За словами зоозахисників, сьогодні в Ужгороді, під ранок масово труїли безпритульних тварин: повідомлення про вмираючих собак надходили не тільки з центру, а з інших районів міста. На цей час відомо про сімох вже померлих тварин. Один ще під час акції бродив площею Поштовою, – захисники тварин кажуть, що він також отруєний, бо не реагує ні на що. Врятувати його не вдасться: методи, які до того використовували волонтери, не діють: яку отруту застосовували, наразі не відомо…

Анна Семенюк

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно