Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

92% закарпатців користуються послугами сімейних лікарів

92% закарпатців користуються послугами сімейних лікарів
За результатами минулого року показник охоплення населення області сімейними лікарями був третім в Україні. Про це розповів під час брифінгу начальник обласного управління охорони здоров’я Роман...

За результатами минулого року показник охоплення населення області сімейними лікарями був третім в Україні. Про це розповів під час брифінгу начальник обласного управління охорони здоров’я Роман Шніцер.

ВІДЕО ДНЯ

- Сьогодні більше 92% населення області користується послугами сімейних лікарів. Наша область у цьому плані є серед лідерів у країні. Та все ж ми продовжуємо працювати над тим, аби досягти 100-відсоткового результату. Кожен житель Закарпаття має мати доступ до якісних медичних послуг, - розповів головний медик краю.

Так, цього року 6 ФАПів було реорганізовано в амбулаторії загальної практики сімейної медицини. У гірських районах краю на 800 мешканців має працювати одна амбулаторія, у рівнинних місцевостях – на 1000 осіб.

Реклама

Також протягом останнього періоду в амбулаторії загальної практики сімейної медицини реорганізовано 10 дільничних лікарень. Вивільнені кошти було використано на виплату заробітної плати та на оплату комунальних послуг енергоносіїв.

Майже 60 гривень на медикаменти та 18 гривень на харчування - забезпечено витрат на 1 день перебування хворого у обласних лікарнях

Реклама

Сьогодні забезпечено стовідсоткову потребу у фінансуванні за статтею «Медикаменти та перев’язувальні матеріали» для хворих, які перебувають на стаціонарному лікування в обласних закладах.

За рахунок видатків державного та місцевих бюджетів забезпечено протитуберкульозними препаратами хворих на туберкульоз, інсуліном – хворих на цукровий діабет, хіміопрепаратами та радіофармпрепаратами – онкохворих та необхідними ліками – хворих на цукровий діабет.

Середня вартість ліжко-дня у закладах ІІ рівня становить на медикаменти 16,3 гривень, на харчування хворих – 12,6 гривень. В обласних закладах цей показник доведено до 59,66 та 18 гривень відповідно.

Реклама

За рахунок коштів обласного бюджету та субвенції з державного бюджету у 2011 році придбано медикаментів, витратних матеріалів, медичного обладнання на суму 59 мільйонів гривень (у 2010 році – 35 мільйонів). У 2012 вже закуплено на необхідні медичні матеріали вже витрачено 22 мільйони гривень, до кінця року передбачено використати ще 53 мільйони.

- Ситуація із фінансуванням та забезпеченням ліками хворих в обласних закладах є унікальною для України. Ми повністю забезпечуємо усіма необхідними препаратами та матеріалами хворих, котрі перебувають на стаціонарному лікуванні. Такий рівень нам вдається утримувати протягом останніх двох років, - повідомив Роман Шніцер.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно