Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді розповіли про фестиваль свідомого бітьківства

В Ужгороді розповіли про фестиваль свідомого бітьківства
В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів ІІ Закарпатського фестивалю свідомого батьківства, який відбудеться під гаслом «Проведи вихідні у колі родини!» та надасть змогу...

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів ІІ Закарпатського фестивалю свідомого батьківства, який відбудеться під гаслом «Проведи вихідні у колі родини!» та надасть змогу батькам і дітям пройти безкоштовні тренінги і консультації.

ВІДЕО ДНЯ

Фестиваль проходитиме з 5 по 7 жовтня у жіночих консультаціях та медикопсихологічних центрах. Крім того заплановане родинне свято у Боздоському парку. Як розповіла Наталія Братасюк, психолог, голова Закарпатського осередку УСП (Українська спілка психотерапевтів), ідея свята належить ГО Асоціації свідомого батьківства, а реалізація в Закарпатті вже другий рік поспіль здійснюється Закарпатським осередком Української Спілки психотерапевтів. «Спілка такою акцією привертає увагу самих батьків до проблеми психічного здоров’я власних родин. Тривожно-депресивні розлади стали сьогодні буденністю, з якою стикаються лікарі, психологи, педагоги. Суїцидальна поведінка підлітків вже нікого не дивує. Дитяча агресія вражає жорстокістю. Всі ці проблеми беруть початок в сім’ї в невирішених проблемах дорослих. Тож ми закликаємо скористатися можливістю відвідати психолога в ці дні, проконсультуватись, взяти участь у тренінгах», - зазначила Наталія Братасюк. Всі тренінги та консультації – безкоштовні.

За її словами, організатори хочуть звернути увагу батьків та громадськості, що є психологи, до яких потрібно звертатися не тільки у кризових ситуаціях, але й з приводу консультацій по вікових особливостях, тощо. «Люди ще не звикли робити щось для того, щоб розвивати емоції та почуття. Ми схильні більше вдосконалювати власне фізичне тіло», - каже Наталія Братасюк.

Реклама

Олена Кузьма, заступник голови Закарпатського осередку УСП більш детально зупинилася на програмі Фестивалю. Важливою частиною програми Фестивалю є лекції та консультації для вагітних жінок і вагітних пар: свідоме батьківство починається з усвідомлення себе батьками, своєї ролі, завдань, відповідальності, тих моральних бонусів, які приносить батьківство - любов, радість, щастя.

«5 жовтня проходитимуть лекції для майбутніх батьків жіноча консультація №1, вул. Другетів, 79 та жіноча консультація № 2, вул. 8-го Березня, 30 (консультації для вагітних і лікарів). З 14.00 год. до 17.00 – консультації для батьків і дітей від фахівців (кабінет психологічного консультування, Фединця,7, 1-й поверх); в психологічних центрах розвитку з 15.00 год – 17.00 год. «Абетка для дітей» по вул. Швабській, 25\а, - розповіла Олена Кузьма. - 6 жовтня відбуватимуться психологічні консультації та тренінги в центрі медико-психологічної адаптації «Здоров’я народу», вул. Минайська, 27. З 11.30 розпочнеться програма НСОУ «Пласт» на пл. Театральній, тут же відбудеться концертно-розважальна програма від навчально-виховних закладів міста. А 7 жовтня у Боздоському парку з 12.00 розпочнеться розважальна програма для дітей.

Реклама

Ірина Савченко, головний спеціаліст управління у справах молоді і спорту Закарпатської ОДА зауважила, що управління вже не перший рік має позитивний досвід проведення подібних заходів. «Фестиваль свідомого батьківства має на меті пропаганду сімейних цінностей, підготовку молодих людей до народження та виховання дітей. А також

пропаганду сімейних форм відпочинку, - каже Ірина Савченко. – І управління охоче підтримує такі акції».

Фестиваль відбудеться за підтримки Управління у справах молоді і спорту Закарпатської ОДА, відділів культури та освіти Ужгородської міської ради, станиці Ужгород Пласт НСОУ. Традиційно підтримує захід Тетяна Ледида (дружина губернатора). Цього року допомогти в’язалися також ряд політиків: А.Сербайло, В.Ковач, М.Жолтані та інші.

Реклама

Ужгородський прес-клуб

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно