Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В двох ужгородських школах катастрофічна ситуація з підготовкою до зими

В двох ужгородських школах катастрофічна ситуація з підготовкою до зими

В двох ужгородських школах катастрофічна ситуація з підготовкою до зими
Так висловився сьогодні під час засідання виконавчого комітету Ужгородської міськради заступник міського голови, член виконкому Володимир Фленько. За його словами, практично завершується...

Так висловився сьогодні під час засідання виконавчого комітету Ужгородської міськради заступник міського голови, член виконкому Володимир Фленько.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, практично завершується підготовка котелень навчальних закладів до зими, роботи виконані майже на 99%, «за виключенням 2-х закладів, ситуація в яких майже катастрофічна». Йдеться про АНВК №2 та лінгвістичну гімназію (1-ша школа). Як повідомив Володимир Фленько, «щодо лінгвістичної гімназії, проблеми виникли після демонтажу радіаторів з метою їх підготовки до прийняття тепла. Як виявилось, радіатори не готові до запуску. В АНВК №2, натомість, не підключений модуль, відтак, котельня не готова прийняти тепло».

З котельнями-модулями, які були встановлені в навчальних закладах минулоріч, взагалі є доволі суттєві проблеми. Так, за кілька хвилин після звіту про нібито майже 100%-ову підготовку шкіл до опалювального сезону, Володимир Фленько вже уточнював: «деякі модулі ще з минулого року не передані в експлуатацію. Більшість директорів мають проблеми із документацією: не можуть підписати відповідні угоди, гроші не проплачені через відсутність договорів, відповідно, модулі не введені в експлуатацію».

Реклама

Також зазначив, що у більшості шкіл не доведені до кінця ремонти: «у 12-ій школі розпочаті, але не продовжуються роботи по каналізаційній системі. Не проводиться ремонт фасаду ЗОШ №7, як було заплановано – через непроведений влітку тендер». Про деякі існуючі проблеми можна було почути і під час виступу директорів ужгородських шкіл. Так, директор ЗОШ №4 зі словацькою мовою навчання Марія Фединець розповіла: школа обладнана ще старими котлами, які не витримують потужностей. «Ми не можемо прогріти всю школу з цими котлами, прогрівається лише одне крило, в той час як у другому – холод», – розповіла директор школи Марія Фединець.

Тетяна Кашуба

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно