Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді демонтуватимуть супутникові антени? (ФОТО)

В Ужгороді демонтуватимуть супутникові антени? (ФОТО)
Будинки в історичній частині Ужгорода рясніють супутниковими антенами. Всупереч прийнятому ще у липні минулого року сесією Ужгородської міськради рішенню про зміни і доповнення до правил...

Будинки в історичній частині Ужгорода рясніють супутниковими антенами. Всупереч прийнятому ще у липні минулого року сесією Ужгородської міськради рішенню про зміни і доповнення до правил благоустрою.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповіла головний спеціаліст з питань охорони культурної спадщини Ужгородської міської ради Маріанна Собран, «у цьому рішенні є пункт про заборону самовільного встановлення зовнішніх елементів на фасади будинків, в тому числі – і супутникових антен. Згідно з цим пунктом, людина, якщо хоче встановити сателітку, має звернутись в управління архітектури і погодити, чи допускається встановлення на фасаді антени. Це рішення приймалося з метою врегулювання кількості кондиціонерів і супутникових антен на стінах будинків, щоб якось познімати їх, насамперед – в історичній частині Ужгорода. Та нині, якщо де-юре це питання ніби й вирішено, де-факто проблема залишається».

Механізм дії прийнятого рішення неврегульований: обліку антен, як і кондиціонерів, ніхто із посадовців не веде. Штрафів, хоч вони передбачені (і до того ж, немалі) – не накладено жодного. «Штрафи за самовільне встановлення сателітних антен для фізичних осіб за правилами благоустрою сягають від 350 до 1700 гривень. Якщо брати по протоколам спадщини і за Законом «Про охорону культурної спадщини», то, згідно з цими документами, штрафи передбачені у розмірі від 100 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – розповіла Маріанна Собран.

Реклама

Це стосується і тих супутникових антен, які були встановлені ще до прийняття відповідного рішення. Єдиний шлях, яким можна вирішити відповідну проблему, каже Маріанна Собран – це прийняття рішення про демонтаж супутникових антен, якщо на них немає дозвільних документів. «Швидше за все, готуватимемо таке рішення на наступне засідання виконкому. На попередньому засіданні було вже ухвалено рішення про демонтаж незаконно встановлених рекламоносіїв, потрібно за таким же принципом діяти і в цьому питанні. Рішення передбачатиме зобов’язання власників антен надати дозвільні документи на їх встановлення, а в разі їх відсутності – примусово демонтувати їх. Іншого виходу я не бачу», – розповіла Маріанна Собран.

Тетяна Кашуба

Реклама
В Ужгороді демонтуватимуть супутникові антени? (ФОТО) – 01
Реклама
В Ужгороді демонтуватимуть супутникові антени? (ФОТО) – 02
В Ужгороді демонтуватимуть супутникові антени? (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно