Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Апеляційний суд Закарпатської області залишив без розгляду скаргу гвалтівника неповнолітньої

Апеляційний суд Закарпатської області залишив без розгляду скаргу гвалтівника неповнолітньої

Апеляційний суд Закарпатської області залишив без розгляду скаргу гвалтівника неповнолітньої
Колегією суддів Апеляційного суду Закарпатської області скаргу засудженого до позбавлення волы на чотирнадцять з половиною років жителя Хуста залишено без задоволення, а попередній вирок – без...

Колегією суддів Апеляційного суду Закарпатської області скаргу засудженого до позбавлення волы на чотирнадцять з половиною років жителя Хуста залишено без задоволення, а попередній вирок – без змін.

ВІДЕО ДНЯ

20-річний житель одного із сіл Хустського району Юрій, незважаючи на молодий вік, уже встиг наробити «справ». У лютому 2010 року хлопець був засуджений вироком Хустського районного суду за справжній «букет» злочинів: грабіж, крадіжку, погрозу вбивством, незаконне поводження зі зброєю. Одержав він тоді три роки позбавлення волі. Проте суд поставився до хлопця гуманно й змінив вирок - з позбавлення волі на виправні роботи з відрахуванням частини заробітку в дохід держави.

Здавалося, юнак мав би належно відреагувати на такий подарунок долі й Феміди та взятися за розум. Але не так сталося, як гадалося.

Реклама

Того січневого дня в сільському Будинку культури були танці. Завітала туди й неповнолітня жителька села Оксана. Додому поверталася, коли вже стемніло.

Дівчина була метрів за двісті від свого будинку. Раптом почула кроки позаду себе. Коли обернулася, зауважила силует чоловіка. Більше людей на стемнілій дорозі не було, тож дівчина не на жарт злякалася. Тільки-но витягнула мобільний телефон, аби подзвонити матері, як незнайомець раптом накинувся на неї, приставивши щось гостре до горла. Як з’ясується пізніше, це була звичайна гілка. Проте залякана жертва подумала, що це ніж і ледь не втратила зі страху свідомість. Саме на такий ефект і розраховував нападник. Затуливши жертві долонею рот і наказавши мовчати, бо інакше вб’є її, ґвалтівник потягнув дівчину до кущів.

Реклама

Вдома Оксана про все розповіла батькам, які вже її шукали по селу. Вони відвезли доньку до лікарні й звернулися із заявою в міліцію.

Правоохоронці порушили за цим фактом кримінальну справу за ст. 152 ч. 4 Кримінального кодексу України «Зґвалтування неповнолітньої». Під час судового засідання підсудний спробував клеїти дурня. Стверджував, нібито просто вирішив провести дівчину додому, а вона сама дорогою стала залицятися до нього.

Проте вся ця «комедія» була спростована зібраними у справі доказами. Обставинами, що обтяжували вину підсудного, стали перебування ним на момент скоєння злочину в стані алкогольного сп’яніння, попередня судимість і негативна характеристика за місцем проживання. Тож за скоєння злочину 20-річного Юрія засудили майже до максимальної міри за цією статтею – 14 років і 6 місяців позбавлення волі. До основного покарання увійшла й частина не відбутого попереднього ув’язнення.

Реклама

Засуджений подав апеляцію на вирок, яку розглянула у серпні цього року колегія суддів Апеляційного суду Закарпатської області. Ухвалою суду апеляційну скаргу засудженого хустянина залишено без задоволення, а попередній вирок - без змін.

СЗГ УМВС в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно