Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Олександр Ледида взяв участь у селекторній нараді стотосовно інвентаризації та оцінки земель області

Олександр Ледида взяв участь у селекторній нараді стотосовно інвентаризації та оцінки земель області

Олександр Ледида взяв участь у селекторній нараді стотосовно інвентаризації та оцінки земель області
У понеділок, 10 вересня, в облдержадміністрації відбулася селекторна нарада стосовно стану інвентаризації та грошової оцінки земель області. У нараді взяли участь радник Президента України Олександр...

У понеділок, 10 вересня, в облдержадміністрації відбулася селекторна нарада стосовно стану інвентаризації та грошової оцінки земель області. У нараді взяли участь радник Президента України Олександр Нєфьодов, голова облдержадміністрації Олександр Ледида, радник голови Державного агентства земельних ресурсів України Олександр Філатов, начальники обласних управлінь, голови райдержадміністрацій.

ВІДЕО ДНЯ

Земельна реформа в Україні триває. Уже у листопаді питання, пов’язані з цією темою, будуть розглянуті під час Ради регіонів під головуванням Віктора Януковича. Тому нині, за словами радника Президента України, потрібно систематизувати всі напрацювання, проблемні питання у цій сфері.

- У кожному регіоні питання щодо реалізації реформи практично однакові, проте мають свої географічні особливості. Тому у роботі щодо систематизації інформації у ваших районах та області загалом, максимально ефективно повинні спрацювати районні відділи держкомзему, місцеві адміністрації, - зауважив Олександр Нєфьодов.

Реклама

У краї триває робота з проведення інвентаризації земель та грошової оцінки. За інформацією начальника Головного управління Держкомзему у Закарпатській області Дмитра Дружиніна, станом на 1 вересня 2012 року нормативну грошову оцінку земель області проведено на 96,6 %. Із 609 населених пунктів – у 588 (9 міст, 18 селищ, 561 село). Залишилося провести первинну грошову оцінку земель 21 населеного пункту, проте є адміністративні одиниці, що потребують повторної процедури.

Метою інвентаризації земель є створення інформаційної бази для ведення державного кадастру, регулювання земельних відносин, раціонального використання і охорони земельних ресурсів, ефективного та об’єктивного оподаткування. Наразі у Закарпатті площа інвентаризованих земель несільськогосподарського призначення становить 601,8 тисяч га (100%). Землі населених пунктів інвентаризовано на 85 % (185,2 тис. га), сільгоспугіддя - 63,1 % (451,7 тис. га).

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно