Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Іза святкувала день народження

Іза святкувала день народження
У Хустському районі ще один населений пункт у неділю відзначав свій день народження. Мова йде про село Іза і тут ювілей. 635-та річниця на місцевому стадіоні зібрала багато гостей, серед них і...

У Хустському районі ще один населений пункт у неділю відзначав свій день народження. Мова йде про село Іза і тут ювілей. 635-та річниця на місцевому стадіоні зібрала багато гостей, серед них і почесні – голова Закарпатської облради – Іван Балога, голова Хустської районної ради – Василь Губаль, депутат обласної ради – Павло Балога.

ВІДЕО ДНЯ

Народні гуляння для ізян вже традиція. На стадіоні того дня, без перебільшення, яблуку ніде було впасти. Позаяк знаючи про традиційність свята, на нього з’їхалася сила-силенна гостей з близьких і далеких сіл,

Слід відзначити, що живуть в цьому селі дуже працьовиті люди. А проживає тут майже 6 тисяч жителів. Василь Губаль, голова Хустської райради каже, що Іза – одне з небагатьох сіл, яке недотаційне, й більше того, наповнює районну скарбницю.

Реклама

Свято вже традиційне і очікуване у перші дні вересня. А чудова музика, спів у виконанні відомих місцевих зірок, розваги на каруселях та атракціонах, різноманітні сувеніри і закарпатські страви не залишили осторонь свята -нікого.

Привітав мешканців столиці закарпатського лозоплетіння й голова обласної ради Іван Балога. «Такі події об’єднують громаду. Мешканці Ізи – відомі далеко за межами краю як майстри лозоплетіння. Вони дуже люблять свою землю, і я к показало святкування Дня села знають на славу і повеселитися», - зазначив керівник ради.

Реклама

З нагоди Дня села голова обласної ради Іван Балога вручив почесні грамоти ради. Зокрема, відзначено: депутатів Хустської райради Юрія Лепея, Михайла Пристаю та Юрія Вакарова, підприємців Володимира Малету, Дмитра Щербана, Михайла Мадяра, керівника місцевого відділу поштового зв’язку Христину Кисельову та депутата сільради Володимира Мадяра.

У програмі святкувань організували відоме на все Закарпаття караоке-шоу «Хочеш - співай». Окрасою свята став виступ Заслуженої артистки України – Надії Копчі. Вона «запалювала» публіку. Насамкінець грандіозного святкування ізяни та гості села ласували тридцятикілограмовим тортом та милувались різнобарв’ям феєрверків.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно