Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Овочі та фрукти – проти раку

Овочі та фрукти – проти раку
Щоб знизити ризик захворіти на рак травної системи, горла та бронхів, до раціону слід ввести якнайбільше страв із різних видів капусти. Раку товстої кишки може запобігти дієта, багата на...

Щоб знизити ризик захворіти на рак травної системи, горла та бронхів, до раціону слід ввести якнайбільше страв із різних видів капусти.

ВІДЕО ДНЯ

Раку товстої кишки може запобігти дієта, багата на клітковину: овочі, фрукти, хліб із борошна грубого помелу або пшеничних висівок – вони запобігають закрепам, які спричиняють хронічне запалення стінок товстої кишки.

Уникнути раку горла, стравоходу і легень допоможе їжа, багата на вітамін А. Він міститься у моркві, абрикосах, хурмі, персиках, капусті броколі.

Реклама

Запобігають раку шлунка і стравоходу продукти з великою кількістю вітаміну С. Їжте більше апельсинів, лимонів, полуниць, суниць, черешень, смородини, динь, солодкого перцю, капусти (свіжої та квашеної). Узимку, коли в овочах залишається мало вітамінів, майже єдиним продуктом, багатим на вітамін С, є сік із квашеної капусти. Капусту слід зберігати у закритій посудині – на повітрі вітамін С легко окислюється.

Їжте журавлину, чорниці, помідори.

Реклама

Слідкуйте за вагою – вона не має перевищувати нормальну, більш як на 10%. Жінкам після 30 років слід дуже активно боротися з лютим і підступним ворогом здоров'я – повнотою. Так же й чоловікам після 40 – не допускати ожиріння. Порушення ліпідного обміну (продуктів розкладу жирів) може зумовити рак жовчного міхура, печінки, прямої кишки, матки, грудей. Вживайте якомога менше тваринних жирів, замінюйте їх рослинними оліями: соняшниковою, кукурудзяною, бавовниковою, горіховою, соєвою, льоняною, оливковою. З тваринних жирів найцінніші і добре засвоюються (у такій послідовності): вершкове масло, свинячий жир, жир із птиці (курка, індик, качка, гуска). Найгрубіші і важкі для засвоєння яловичий та баранячий жири – їх цінність низька, особливо – для людей похилого віку.

Загальновідомо: вегетаріанці рідко хворіють на рак і живуть довше.

Йосип Горовий

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно