Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Обласна влада стала на сторону іршавців у збереженні Боржавської вузькоколійки

Обласна влада стала на сторону іршавців у збереженні Боржавської вузькоколійки

Обласна влада стала на сторону іршавців у збереженні Боржавської вузькоколійки
Позиція обласної влади – зберегти унікальну малу залізницю як туристичну принаду Закарпаття. Про це голова облдержадміністрації Олександр Ледида розповів у коментарі для телеканалу «Інтер»: – Ми...

Позиція обласної влади – зберегти унікальну малу залізницю як туристичну принаду Закарпаття. Про це голова облдержадміністрації Олександр Ледида розповів у коментарі для телеканалу «Інтер»:

ВІДЕО ДНЯ

– Ми на боці мешканців Іршавського району. Ця вузькоколійка була побудована ще за часів Австро-Угорщини, вона стала надбанням нашого краю. Мова йде, у першу чергу, про використання залізниці в туристичних цілях. Проте, ще у 2008 році малу залізницю було вирішено продати. Тоді голова Іршавської районної адміністрації, обласна адміністрація погодили її продаж. Відтак, колія пішла з аукціону. Зрештою - продана на метал. Нікого тоді, на жаль, не цікавила перспектива її розвитку, інтереси громадян. Документи були підписані у владних кабінетах – вузькоколійку придбала фірма з Луганська, яка сьогодні й розбирає колію.

На моє переконання, долю вузькоколійки мала вирішувати не тільки районна адміністрація, а й місцева громада. Але тоді, у 2008-му, не діяли в інтересах ані держави, ані громади, а просто порахували скільки можна заробити. Сьогодні мною вже направлені матеріали голові Фонду держмайна України щодо звільнення теперішнього керівника закарпатського представництва фонду. Вважаю, він діяв в інтересах окремих осіб, а не Закарпаття, тому не бачу його у майбутньому на цій посаді. Також ми звернулися до судів. Прийнято рішення райради про залучення прокуратури у питаннях законності продажу вузькоколійки.

Реклама

Питання ускладнює й фінансова сторона – якщо під час аукціону були вже заплачені якісь гроші, то треба буде повернути їх. Тож я звернувся із пропозицією до Фонду держмайна компенсувати кошти підприємцю, а малу залізницю залишити Закарпаттю.

Обласна влада докладе максимум зусиль, щоб вузькоколійка залишилася такою, яка вона була, і використовувалася у туристично-рекреаційних цілях.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно