Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські жінки розпочали вишивати "Рушник єднання України"

Закарпатські жінки розпочали вишивати "Рушник єднання України"

Закарпатські жінки розпочали вишивати "Рушник єднання України"
Закарпатські жінки розпочали акцію «Рушник єднання України» в селі Сіль, Великоберезнянського району. Поблизу села біля витоків річки Уж місцева майстриня поклала перші стібки на двометровому...

Закарпатські жінки розпочали акцію «Рушник єднання України» в селі Сіль, Великоберезнянського району. Поблизу села біля витоків річки Уж місцева майстриня поклала перші стібки на двометровому полотні. Це символ початку акції.

ВІДЕО ДНЯ

« На Великоберезнянщині побутує багатоколірна лемківська вишивка: квіти, листочки, гілочки, - розповіла вишивальниця Наталія Іваниця, - я заклала початок нового орнаменту, його продовжать інші вишивальниці».

Організатори акції закликали усіх бажаючих долучитися до вишивання спільного рушника і такі у селі Сіль знайшлися.

Реклама

«Я приїхала у гості до сестри з Дніпропетровської області. Прийшла на сільське свято і, звісно, хочу зробити свій стібок на рушнику, - говорить Наталія Дрогалова мешканка смт. Покровське Дніпропетровської області, - для мене це важливо. Ми їхали сюди 36 годин через усю Україну. Вона така велика, така красива і така багатогранна».

Зміст акції - розшити рушник орнаментами та візерунками притаманними усім етнічним групам Закарпаття а потім обмінятися оберегами з жінками Донецької області.

Реклама

«Цю ідею ми виношували майже півроку, а організували дуже швидко, - розповіла організатор акції «Рушник єднання України» Лариса Алєнтьєва. - Нас підтримують в усіх районах Закарпаття. З Березнянщини ми поїдемо на Воловеччину до бойків, а потім на Рахівщину до гуцулів. Тамтешні майстрині завершать вишивати символічний рушник».

Паралельно у Донецьку стартувала подібна акція. Уже за два тижня жінки обміняються рушниками. Закарпатські активістки вирішили подарунок донеччан передати одному з місцевих музеїв.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно