Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На інспекторів Держгірпромнагляду "наїхали"

На інспекторів Держгірпромнагляду "наїхали"
Фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області у лютому 2012 року перевірили додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час експлуатації...

Фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області у лютому 2012 року перевірили додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час експлуатації газобалонних установок в місцях масового скупчення людей.

ВІДЕО ДНЯ

Здавалося, після того, як роботодавці отримали обов’язкові до виконання приписи, в яких чітко йшлося про заборону експлуатації небезпечних для здоров’я і навіть життя оточуючих пристроїв, до цього питання повертатися вже не доведеться. Проте не так сталося, як гадалося.

Днями інспектори теруправління, відповідно до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» вирішили провести позапланову перевірку виконання приватними підприємцями раніше виданих розпоряджень.

Реклама

Ось тут і розпочали коїтися дивні, якщо не сказати більше, речі. Встановлено, зокрема, що приватні підприємці М.Г.Глеба, Т.М.Головко. та М.О.Кирик, які працюють на ринку на вул. Краснодонців в Ужгороді, отримані свого часу розпорядження не виконали. За що і були притягнуті до адміністративної відповідальності. А от ПП М.Ф.Коваленко не лише відмовився надати перевіряючим відповідний журнал реєстрації, а й почав погрожувати державним інспекторам.

Мотиви подібної поведінки підприємця стали зрозумілими згодом, коли з’ясувалося, що порушення, вказані у виданому взимку розпорядженні, ним не усунені. Не змінив свою негідну тактику приватник і в подальшому, відмовившись підписувати складений інспекторами про адміністративне правопорушення.

Реклама

Аналогічна ситуація склалася на ринку, що в смт Солотвино Тячівського району. Тут, образно висловлюючись, «став у позу» приватний підприємець О.В. Йовді, котрий використовує газобалонну установку в кафе «Діана». Робить це, незважаючи на отримане свого часу обов’язкове до виконання розпорядження про заборону та притягнення до адміністративної відповідальності за порушення законодавства з охорони праці. При цьому приватник усіляко уникає зустрічей з державними інспекторами, перешкоджаючи тим самим проведенню перевірки. Прикро, проте категорично відмовився посприяти службовій особі Держгірпромнагляду у позитивному вирішення проблеми й директор ринку І.Д.Дан. Забув, мабуть, що і він, як перший керівник об’єкту, також несе відповідальність за безпечне використання балонів із скрапленим газом на підвідомчій території.

У подібній ситуації керівникам теруправління Держгірпромнагляду не залишилося нічого іншого, як звернутися з відповідними поданнями на порушників законодавства в обласну прокуратуру. Сподіваємося, що завдяки втручанню правоохоронців небезпеку від експлуатації газобалонних установок на ринках врешті буде ліквідовано.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно