Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Іршавщині з будинку виселяють неповнолітніх дітей

На Іршавщині з будинку виселяють неповнолітніх дітей
Службі у справах дітей Іршавської райдержадміністрації стало відомо про факт виселення громадянином М, власником будинку на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом, трьох неповнолітніх...

Службі у справах дітей Іршавської райдержадміністрації стало відомо про факт виселення громадянином М, власником будинку на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом, трьох неповнолітніх дітей, які фактично проживали разом із матір’ю – громадянкою З. в цьому будинку. Власник там не проживав та зареєстрований не був. Діти могли опинитись на вулиці. І це його не схвилювало.

ВІДЕО ДНЯ

В ході вивчення даного питання було з’ясовано, що громадянка З. проживала в цивільному шлюбі з нині покійним громадянином С. – братом теперішнього власника будинку. Визнання батьківства за громадянином С. по відношенню до малолітньої К. відбулося в судовому порядку. А, отже, дитина мала всі підстави для виділення їй частки в будинку, в якому вона тривалий період зростала і проживала. Однак мати не вчинила відповідних дій на здійснення правочину щодо прийняття від імені малолітньої К. належної їй частки на нерухоме майно, хоча мала досить часу, щоб провести таке оформлення.

Тому службою у справах дітей, за результатами вивчення та розгляду комісією з питань захисту прав дитини питання щодо виселення дітей, скеровано клопотання в прокуратуру району для реагування по факту необхідності захисту житлових прав малолітніх. Дітей взято на облік служби у справах дітей, як таких, що опинились в складних життєвих обставинах.

Реклама

Одночасно з клопотанням до районної прокуратури, від імені райдержадміністрації скеровано також клопотання до сільського голови щодо сприяння з його боку в припиненні процесу виселення, оскільки, остаточну крапку в цьому питанні має поставити суд.

А допоки відбуватимуться всі необхідні судові процедури, діти проживатимуть у бабусі в іншому населеному пункті на території району. Тим паче, що за результатами проведеної службою у справах дітей роботи, встановлено, що на даний час діти проживають у неї в належних матеріально-побутових умовах разом з мамою дітей, де вони фактично й зареєстровані.

Реклама

Іршавська РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно