Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатці отримали вирок за розповсюдження наркотиків

Закарпатці отримали вирок за розповсюдження наркотиків
Вироком Свалявського районного суду до 5 років позбавлення волі кожного з призначенням іспитового терміну засуджено пятьох молодих жителів Закарпаття, яких міліція затримала під час реалізації 1100...

Вироком Свалявського районного суду до 5 років позбавлення волі кожного з призначенням іспитового терміну засуджено пятьох молодих жителів Закарпаття, яких міліція затримала під час реалізації 1100 таблеток психотропної дії «екстезі». У зловмисників також вилучили грошові кошти в розмірі двадцять тисяч гривень, одержані від реалізації наркотиків.

ВІДЕО ДНЯ

У поле зору працівників міліцейського відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків потрапила група молодиків з числа жителів міста Мукачева та Свалявського району. За оперативною інформацією, ця група спеціалізувалася на збуті психотропних таблеток «екстезі», популярних серед завсідників нічних клубів і молодіжних дискотек.

Для виявлення та затримання зловмисників була створена оперативна група з числа досвідчених працівників міліції, які стали відстежувати кожен крок підозрюваних наркоділків. Зясувалося, що на Свалявщину за дурман-зіллям приїжджають гінці з інших регіонів Закарпаття, зокрема з Ужгорода. Під час чергової наркооборудки зловмисників вирішили брати на гарячому.

Реклама

Все відбувалося в селі Неліпино, Свалявського району, де проживають двоє учасників групи, зокрема 22-річний Павло та 28-річний Микола. Спершу на вулиці під час реалізації частини партії наркотиків працівники ВБНОНу затримали Павла, а незабаром, в іншому кінці села, взяли Миколу. В машині останнього сидів і його спільник.

Загалом у зловмисників було вилучено майже 1100 таблеток речовини психотропної дії «екстезі», за яку вони вторгували 20000 гривень. Однак заробленим грошам наркоділки тішилися недовго. Стосовно них було порушено кримінальну справу за ст. 307 Кримінального кодексу України («Незаконне виробництво, придбання, зберігання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів»). В ході слідства зясувалося, що до складу цієї групи, окрім згаданих свалявців, входять ще троє жителів міста Мукачева: 24-річний Золтан, 20-річний Іван та 32-річний Роман. Затримані зізналися в скоєному, хоча шляхи надходження даної партії «екстезі» на Закарпаття слідство так і не встановило. Найімовірніше, вони надійшли в наш край з сусідньої Європи.

Реклама

Після завершення розслідування кримінальну справу передали до суду. І хоча свалявська Феміда поставилася доволі лояльно до наркоділків, призначивши їм іспитовий термін, тобто умовне позбавлення волі (хоча ч.2 ст.307 ККУ, за якою звинувачувалися підсудні, передбачає реальне покарання на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна), все ж залишається сподіватися, що цей життєвий урок піде хлопцям на розум, і вони більше не займатимуться протиправними діяннями. Адже наркотики не одній людині згубили долю.

Володимир Павлюх, СЗГ УМВС в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно