Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • З нагоди Дня бухгалтера в Ужгороді обговорювали особливості цієї професії

З нагоди Дня бухгалтера в Ужгороді обговорювали особливості цієї професії

З нагоди Дня бухгалтера в Ужгороді обговорювали особливості цієї професії
16 липня, у День бухгалтера, в Ужгородському прес-клубі відбулося засідання про особливості цієї професії, зокрема, у контексті зміни податкового законодавства. Учасники прес-клубу висловили свої...

16 липня, у День бухгалтера, в Ужгородському прес-клубі відбулося засідання про особливості цієї професії, зокрема, у контексті зміни податкового законодавства.

ВІДЕО ДНЯ

Учасники прес-клубу висловили свої думки щодо нововведень Податкового Кодексу які набули чинності 1 липня 2012 р., підвели проміжкові підсумки його впровадження.

Ярослав Голубка, Голова Закарпатського відділення Федерації професійних бухгалтерів та аудиторів України наголосив, що сьогодні без бухгалтера керівники не можуть прийняти жодного рішення, оскільки це може вплинути на фінансовий стан підприємства у майбутньому. «Роль бухгалтера з кожним роком зростає. Майже вся фінансова інформація фіксується комп’ютерними технологіями у онлайн-режимі, тож держава може миттєво реагувати на діяльність підприємства і часу на виправлення, як це було колись, за умов паперової звітності, вже практично немає», - сказав Я. Голубка.

Реклама

Юлія Кілару, Голова Закарпатського відділення Спілки аудиторів України, уповноважений представник Аудиторської палати України, вітаючи бухгалтерів зі святом, зауважила, що жодне підприємство не обійдеться без такого фахівця. А до основних фахових завдань українського бухгалтера додається ще й необхідність своєчасно реагувати на зміни у законодавстві. «Тільки головний бухгалтер може сказати, скільки податків треба сплатити, як грамотно розподілити фінанси підприємства. Ми зі свого боку допомагаємо, щоб усі нововведення своєчасно дійшли до усіх бухгалтерів», - сказала Ю. Кілару.

Марта Волощук, голова Ради ТВ Асоціації платників податків зазначила: «Не кожен комп’ютер справиться з тим навантаженням, яке лягає на плечі бухгалтера. Це людина, яке повинна все знати і від якої багато чого залежить».

Реклама

Бухгалтерів також привітала з професійним святом Єва Мойшевич, начальник відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю. «Щодня відчуваю, як непросто працювати бухгалтерові у сучасних умовах. Хотілося б, щоб законодавство було стабільним. Але наразі Податковий кодекс тільки впровадили, набули чинності і ряд змін та нововведень. 1 липня набули чинності зміни, а вже 5 липня Верховна Рада прийняла ще один закон, який також вплине на роботу бухгалтерів. Водночас це позитивний процес, оскільки поступово цими новаціями спрощується процедура бухгалтерського обліку», - каже Є. Мойшевич.

Ужгородський прес-клуб

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно