Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді презентували фільм за новелою Дмитра Кашелі

В Ужгороді презентували фільм за новелою Дмитра Кашелі
В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація фільму «Дерево, яке посадив ангел». Фільм є екранізацією новели відомого закарпатського письменника Дмитра Кешелі і знятий ужгородською студією...

В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація фільму «Дерево, яке посадив ангел». Фільм є екранізацією новели відомого закарпатського письменника Дмитра Кешелі і знятий ужгородською студією «CineVIR».

ВІДЕО ДНЯ

Презентували фільм та детальніше розповіли про роботу над стрічкою Дмитро Кешеля, автор сценарію, Олександр Герешко, художній керівник студії «CineVIR» та учасники знімальної групи.

Окрім того, у рамках презентації відбулося обговорення новацій, які є сьогодні в українській кіноіндустрії, та, зокрема, про таке явище, як «ужгородський кінобум». За «круглим столом» зібралися відомі закарпатські кінознавці, продюсери, оператори та інші.

Реклама

Олександр Герешко розповів, що сьогодні досить важко знайти сценарій некомерційного ґатунку. «Тому ми раді, що Дмитро Кешеля довірив нам екранізувати його роботу. Минулого року я попросив його написати для нас сценарій, натомість отримав пропозицію зняти саме «Дерево, яке посадив ангел».

Виконавець головної ролі Віталій Голуб подякував авторам фільму за можливість отримати неповторний досвід. «На знімальному майданчику панувала дуже приємна атмосфера, а із професіоналами знімальної команди було дуже цікаво працювати», - розповів В. Голуб.

Реклама

За словами О. Герешка, фільм незабаром з’явиться на російськомовних каналах (стрічка знята російською).

«Це правдива історія, мені розповів її знайомий 20-30 років тому, він працював у дипломатичному посольстві у Будапешті, - зізнався про сюжет фільму Дмитро Кешеля. – У нього була така домовленість із дівчиною: зустрітися, коли зацвіте сакура. Проте відповідну телеграму («Приїжджай, зацвіла сакура») сприйняли як шпигунську домовленість. Це комічно зараз звучить, але тоді історія наробила шуму і запам’яталася мені».

Щодо враження від екранізації, Д. Кешеля зауважив: «Вони його зробили ще цікавіше, ніж я сам собі уявляв. А це – зупинися, мить, ти прекрасна. Мені дуже приємно, я вдячний за цю роботу».

Реклама

Ужгородський прес-клуб

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно