Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Жителі села Запсонь ділились проблемами з владою

Жителі села Запсонь ділились проблемами з владою
19 червня, голова районної ради Андрій Бігарі та голова РДА Ігор Свищо провели виїзний прийом громадян у с. Запсонь участь у якому взяв й сільський голови Василь Бочкай та депутат райради Міклош...

19 червня, голова районної ради Андрій Бігарі та голова РДА Ігор Свищо провели виїзний прийом громадян у с. Запсонь участь у якому взяв й сільський голови Василь Бочкай та депутат райради Міклош Товт. Керівники району також побували у бюджетних установах, знайомилися з умовами їхньої роботи, проблемами.

ВІДЕО ДНЯ

Під час прийому мешканці, підприємці населеного пункту звертались до керівників району з найрізноманітнішими проблемами. Валерій Мельник, зокрема інформував про те, що їхня фірма, ТОВ „Берегово Агро Трейд” створює на території села потужну виробничу базу з вирощування зернових, зернобобових та соняшника. Однак, як зазначив підприємець, цей процес гальмується тим, що довго триває оформлення договорів оренди землі. Очільники району підтримали добрі починання аграрних виробників, взяли на контроль підняте ними питання.

Оксана Молнар, інвалід ІІ-ї групи просила посприяти ремонту даху будинку, де мешкає її родина з шістьма дітьми. Справа у тому, що конструкція завалилася а власних грошей не вистачить для її відновлення. Стосовно цього питання сільський голова Василь Бочкай зазначив, що вони можуть допомогти черепицею, а районні керівники направлять відповідну комісію для вивчення проблеми та надання пропозицій по її вирішенню.

Реклама

Бейло Габор, керівник місцевої ромської громади підняв питання облаштування вуличного освітлення та виділення земельної ділянки для побудови церкви. Стосовно першого з них керівники району просили надати дані про конкретні потреби у світильниках з тим, щоб оперативно вирішити проблему. Щодо земельної ділянки, сільський голова обіцяв сприяння у її виділенні.

Андрій Бігарі та Ігор Свищо побували і в бюджетних установах села. Головний лікар амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Еріка Мільо просила допомоги у модернізації системи опалення цього закладу, адже котел старий, зношений. Очільники району вивчать можливості його заміни на новий, енергоефективний.

Реклама

Слід зазначити, що позитивні зміни відбуваються у культурних та освітніх закладах населеного пункту. У Будинку культури, наприклад, оновлено дах, замінено вікна та двері. У дитячому садку-яслах „Ластівка” у рамках спільного проекту Європейського Союзу та програми розвитку ООН „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" та за підтримки спонсорів замінено дах, вікна та двері, завершується зовнішній та внутрішній ремонт. Незабаром тут будуть створені дійсно хороші умови для малечі у 3-х групах.

Варто зазначити також, що у селі не забувають й про старше покоління. Як розповів сільський голова Василь Бочкай, за сприяння підприємця Шандор Ковач 28 одиноких людей похилого віку отримують безкоштовні обіди.

Прес-служба Берегівської районної ради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно