Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатський бізнес може отримати міжнародну допомогу (ФОТО)

Закарпатський бізнес може отримати міжнародну допомогу (ФОТО)

Закарпатський бізнес може отримати міжнародну допомогу (ФОТО)
«Розвиток малих і середніх підприємств Закарпатської області на основі використання інноваційних, енергозберігаючих технологій», - на таку тему відбулося виїзне засідання Ужгородського...

«Розвиток малих і середніх підприємств Закарпатської області на основі використання інноваційних, енергозберігаючих технологій», - на таку тему відбулося виїзне засідання Ужгородського прес-клубу.

ВІДЕО ДНЯ

Йшлося про європейський досвід у сфері використання технологій енергозбереження та застосування альтернативних джерел енергії в секторі малого та середнього бізнесу. А також про функціонування системи організацій підтримки бізнесу на прикладі Підкарпатського воєводства Польщі, поширення успішних міжнародних практик, обмін досвідом між польськими та українськими експертами.

Іван Устич, президент Фонду розвитку транскордонного співробітництва повідомив, що на Закарпатті упродовж півроку у співпраці з польським партнерами втілюватиметься новий проект, до якого запрошують представників малого і середнього бізнесу. Йдеться про застосування альтернативних джерел енергії. На цю тему в Ужгороді відбувся міжнародний семінар.

Реклама

Казімєж Тушинскі, президент Асоціації «Горизонти» (Польща) розповів, що Польща, як держава, підписала угоду про надання допомоги іншим країнам. Цьогоріч саме підтримка підприємництва і заощадження енергії є пріоритетом, визначеним МЗС Польщі.

Проект має два напрямки: перший - розвиток альтернативних джерел енергії, технологій заощадження енергії, другий - обмін досвідом з підтримки малого і середнього підприємництва у Польщі. Заплановано як приїзд польських експертів на Закарпаття, так і візити представників закарпатських підприємств до Польщі. Заплановано, що польські експерти оберуть два закарпатські підприємства, для яких буде розроблено детальну концепцію розвитку з врахуванням енергоощадних технологій.

Реклама

Професор Роберт Бурий, координатор проекту «Карпатське небо» зауважив, що експерти, задіяні у проекті, мають на меті крім створення інноваційного продукту в українсько-польському прикордонні. Подібний напрямок був започаткований у польсько-словацькому регіоні. Зокрема, зауважили, що над цим регіоном – темне небо. Тобто недостатньо розвинене освітлення населених пунктів. «Хоча саме це може бути атракцією для туристів, - каже Р. Бурий. – Самі мешканці не завжди усвідомлюють, що це - підстава для туристичного бізнесу. Ми організовували спеціальні семінари, щоб пояснити, що темне і незабруднене небо може принадити туристів».

За словами Роберта Бурого, саме такі місця є великою принадою для вибагливих туристів «Починалося вже з обсерваторії у Гуменному (Словаччина). Той етап проекту закінчився і ми маємо намір подібний напрямок розвивати на Закарпатті, - зауважив професор.

Наступний приїзд польські фахівці планують у вересні, коли після вивчення ситуації на підприємствах, розпочнуть робочі консультації.

Реклама

Ужгородський прес-клуб

Закарпатський бізнес може отримати міжнародну допомогу (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно