Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

UZHGOROD FASHION DAY відвідала Kira Plastinina

UZHGOROD FASHION DAY відвідала Kira Plastinina
1 червня в Ужгороді пройшов Uzhgorod Fashion Day за участі провідних українських дизайнерів, учасників Ukrainian Fashion Week. У модному шоу, яке відбувалося у готелі «Європа», взяли участь також...

1 червня в Ужгороді пройшов Uzhgorod Fashion Day за участі провідних українських дизайнерів, учасників Ukrainian Fashion Week. У модному шоу, яке відбувалося у готелі «Європа», взяли участь також Закарпатські, Львівські та Івано-Франківські дизайнери.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповів головний організатор Uzhgorod Fashion Day Влад Лакатош, акція в Ужгороді - це вітчизняний аналог щорічних тижнів "прет-а-порте", що проходять у Києві, Москві, Парижі, Мілані, Лондоні, Нью-Йорку та інших столицях світу. Метою проекту є створення в Ужгороді конкурентоздатного центру моди європейського рівня зі всією супровідною інфраструктурою, сприяння розвитку легкої промисловості, а основною ідеєю – підтримка нових дизайнерів і впровадження відомих європейських дизайнерських брендів на український.

Модний дім Rito демонстрував в Ужгороді етнічну колекцію. «Це традиційний український одяг, але в сучасному прочитанні, - розповіла директор із розвитку Валентина Орел. – Ми продемонстрували ужгородцям українську вишивку (її імітацію) на трикотажі (трикотажне жакардове плетіння). В ньому запросто можна подорожувати, вдягати як на повсякдень, так і на свято. У такому вбранні можна виглядати жіночно, а ще й бути під постійною охороною наших національних візерунків». За словами Валентини Орел, трикотажний одяг від Rito довговічний і не втрачає форми: нещодавно модний дім організовував ретро-показ, на який клієнти Rito прийшли у моделях 15-річної давнини. Речі виглядали як нові.

Реклама

Відома дизайнерка Kira Plastinina (одяг якої приміряла навіть Періс Хілтон) представила на Uzhgorod Fashion Day колекцію одягу, в якій можна відшукати речі майже на всі випадки життя: для школи чи для вечірки, для побачення чи прогулянки містом. Сукні завжди були і залишаються, мабуть, найсильнішою стороною бренду Kira Plastinina, - розповіли представники торгової марки.

Дизайнерка зі Львова Ольга De Nogga, яка до Ужгорода приїхала вперше (власне, як і більшість майстрів), представила жіночу колекцію, присвячену смокінгу. «Я поїхала до Вашингтона на тиждень моди із чоловічою колекцією, - розповіла кутюр’є. - І там познайомилася з багатьма жінками, які мене власне і надихнули створити наступну лінію одягу. Тим більше, що і привід був - 150-річчя жіночого смокінгу. Так і народилася ця колекція - для незалежної, впевненої в собі жінки з дещо іронічним поглядом на життя. Ужгородкам, сподіваюся, він теж припаде до смаку».

Реклама

Дизайнер Голда Виноградська, відома вже не лише в Україні, але й Росії, Японії, Франції та Італії, показала на подіумі в Ужгороді кращі моделі сезону «Весна-2013», які вже влітку будуть представлені на виставках у Парижі й Лондоні. «Я - львів’янка, тому ментальність Західної України мені особливо близька, - каже майстриня. – Рада, що беру участь у подібному заході, адже я завжди мріяла про присутність своєї торгової марки саме в Ужгороді», - каже дизайнерка.

Що ж до самого бренду Golda, то це одяг прет-а-порте – яскрава і функціональна класика, розрахована на кожен день, яка, вочевидь, має сподобатися сучасній діловій жінці. «Мій одяг для тих панянок, які живуть не за біологічним, а внутрішнім віком, - зауважує дизайнер. - Я намагаюся поєднувати строгість та елегантність, чарівність і комфорт – все те, що так потрібне жінці, аби відчувати себе Жінкою».

Представила власну колекцію і ужгородка Віталія Косовілка, яка бере участь у подібних заходах вже не вперше. Так, на минулому Uzhgorod Fashion Day вона мала показ зимового одягу, з акцентом на хутрі та шкірі. Зараз же майстриня вперше продемонструвала свою колекцію вечірнього вбрання для жінок. «У такому вбранні можна буде піти і на весілля, і на ювілей, і на якусь вечірку в ресторан. Адже в моїй колекції є одяг як і більш молодіжний, так і для жінок елегантного віку», - розповіла Віталія.

Реклама

Львів’янка, а віднедавна мешканка Ужгорода Юлія Лехів продемонструвала літню колекцію: легку, квітчасту, з натуральних тканин. Юлія зробила «ставку» на сукні. Цю дизайнерку закарпатські модники знають уже досить добре, й особливо її торговий бренд «Моє». «Я намагаюся створювати практичний одяг, на щодень, але при цьому такий, який підкреслює оригінальність і неповторність кожної з нас», - каже дівчина. Філософія марки дизайнера - надавати речам друге життя. Частина колекції створена саме за таким підходом.

Тандем Alexander & Natalia Ursulyak (м.Богородчани, Івано-Франківська область) продемонстрували на Uzhgorod Fashion Day свої креативні ідеї. Модельєри створюють сучасний одяг, що вирізняється своїм індивідуальним стилем.

Ужгородський прес-клуб

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно