Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді провели конференцію на тему дитячої та юнацької психотерапії

В Ужгороді провели конференцію на тему дитячої та юнацької психотерапії

В Ужгороді провели конференцію на тему дитячої та юнацької психотерапії
В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів 8-ої Закарпатської обласної науково-практичної конференції з дитячої та юнацької психотерапії "Як живеться дітям в сучасних...

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів 8-ої Закарпатської обласної науково-практичної конференції з дитячої та юнацької психотерапії "Як живеться дітям в сучасних сім'ях: актуальні питання і перспективи", присвяченої Міжнародному Дню захисту дітей.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповіла Магдалина Кузьмик, головний позаштатний психотерапевт УОЗ, міський психотерапевт, конференцію присвятили Дню захисту дітей невипадково. Адже саме діти і підлітки дуже вразливий до суспільних негараздів контингент. «На Закарпатті 350 практичних психологів, але медичних тільки 13, хоча згідно з нашими законами у кожній міській лікарні мав би бути медичний психолог і психотерапевт, - каже Магдалина Кузьмик. – Крім того наша область специфічна, чимало дітей у сім’ях трудових мігрантів полишені на родичів, дідусів, бабусь і дуже швидко стають дорослими, молодь не готова справитися з проблемами. Допомогти у цьому можуть психологи».

За словами Магдалини Кузьмик, якщо раніше до психотерапевтів потрапляли з помірними та важкими формами депресії, то зараз більше з проблемами комунікації. За рік до психотерапевтів області звернулось близько 7,5% пацієнтів. Фахівець також зауважила, що МОЗ переглядає закон про психіатричну допомогу, зокрема планують щоб вивести окремо дитячу психіатрію та перекласти частину навантаження у напрямку психотерапевтичної допомоги на сімейного лікаря.

Реклама

Наталія Братасюк, голова закарпатського осередку Української спілки психотерапевтів зазначила, що конференція, яку організовує закарпатський осередок Української спілки психотерапевтів проходитиме вже увосьме, минулого року захід був всеукраїнським. «Дитяча тема – дуже важлива, адже, всі психологічні травми, що ми отримали в дитинстві, потребують уваги і впливають на подальше життя. Йтиметься не тільки про сімейні кризи, конфлікти, які супроводжують сім’ї, але й зачепимо ґендерний аспект. Змістимо акценти на тему традицій виховання», - розповіла Наталія.

Олена Кузьма, заступник Голови закарпатського осередку УСП розповіла: конференція розпочнеться 2 червня о 10.00 у приміщенні біологічного факультету УжНУ (вул. Волошина, 32). Доповіді представлять фахівці із Закарпаття, Києва, Львова, Черкас, Чернівців, Рівного. «Хотілося б, щоб люди розуміли, наскільки важливо проводити подібні заходи, обмінюватися досвідом і підтримували нас», - зауважила Олена Кузьма. Цьогорічний захід, за її словами підтримали управління охорони здоров’я, управління молоді та спорту Закарпатської ОДА, Громадська рада при ОДА, Ужгородська міська рада та УжНУ. А також громадські діячі Тетяна Ледида та Микола Жолтані.

Реклама

Ужгородський прес-центр

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно