Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородська богословська академія звільнить приміщення "Корони" (ДОКУМЕНТ)

Ужгородська богословська академія звільнить приміщення "Корони" (ДОКУМЕНТ)

Ужгородська богословська академія звільнить приміщення "Корони" (ДОКУМЕНТ)
Ужгородська українська богословська академія звільнить приміщення "Корони" і переїде у нове, що знаходиться за адресою: вулиця Гойди, 4. А ПП "Коруна" відстоюватиме своє приміщення у судах. Про це...

Ужгородська українська богословська академія звільнить приміщення "Корони" і переїде у нове, що знаходиться за адресою: вулиця Гойди, 4. А ПП "Коруна" відстоюватиме своє приміщення у судах. Про це заявив ректор Ужгородської української богословської академії святих Кирила та Мефодія Української Православної Церкви та Карпатського університету імені Августина Волошина архімандрит Віктор (Бедь).

ВІДЕО ДНЯ

Ректор УУБА-КаУ звинувачує представників міської влади на чолі з Віктором Погорєловим, якого під час останніх виборів особисто підтримав, однак вважає, що “глибоко помилився, коли це зробив”. Віктор Бедь повідомив, що з дня свого заснування, а це січень 2002 року, навчальний заклад завжди знаходився у приміщенні на площі Театральній 5-7. Будівля є пам’яткою місцевого значення і через це свого часу її не було приватизовано, оскільки тоді діяла заборона на приватизацію об’єктів такого типу. “Зараз заборона знята і виникла ситуація, коли нині перебуваючі при владі вирішили приміщення привласнити і, користуючись своїми депутатськими повноваженнями, мерськими повноваженнями, грубо порушити закон і знайти лазівку, яким чином ці приміщення забрати”, - наголосив архімандрит.

Він пояснив, що право власності на будівлю належить приватному підприємству “Коруна”, яке офіційно орендує приміщення в Ужгородської міської ради. Документ, який підтверджує це право — патент на право власності, дійсний до 2047 року. У свою чергу, як університет, так і академія, які очолює Віктор Бедь, перебувають у субаренді, а “ПП “Коруна” виступила освітнім партнером і люб’язно надала на пільгових умовах приміщення для того, щоб там знаходилися дані навчальні заклади”. Він також надав документи, котрі свідчать, що до бюджету Ужгорода від оренди приміщення щомісячно поступає понад 68 тисяч гривень. Тільки за 2011 рік загальна сума платежів до місцевого та державного бюджетів становить більше 2,5 мільйонів гривень.

Реклама

Віктор Бедь повідомив, що 1 вересня 2012 року студенти розпочнуть навчання у новому приміщенні на вулиці Гойди, 4, яке навчальний заклад придбав у приватну власність. Більше того, додатково куплено і приватизовано земельну ділянку по вулиці Ракоці. Наразі там не проводиться жодних будівельних робіт, але не виключено, що вони, при потребі і при дотриманні усіх норм, колись-таки будуть здійснені.

Прес-центр "Закарпаття"

Реклама
Ужгородська богословська академія звільнить приміщення "Корони" (ДОКУМЕНТ) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно