Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Секретар Ужгородської міськради розповів про тарифи Погорєлова і свою зарплату

Секретар Ужгородської міськради розповів про тарифи Погорєлова і свою зарплату

Секретар Ужгородської міськради розповів про тарифи Погорєлова і свою зарплату
Як відомо, нещодавно секретар Ужгородської міської ради Віктор Щадей виступив проти прийняття нових тарифів для обслуговування котелень шкіл та лікарень міста, оскільки, на його думку, вони суттєво...

Як відомо, нещодавно секретар Ужгородської міської ради Віктор Щадей виступив проти прийняття нових тарифів для обслуговування котелень шкіл та лікарень міста, оскільки, на його думку, вони суттєво завищені.

ВІДЕО ДНЯ

Щадей звернувся до правоохоронних органів з проханням перевірити законність нових тарифів. Також на засіданні виконкому він зауважив, що одна з причин таких тарифів полягає у тому, що керівництво КП «Уж-Енергія», яке обслуговує котельні, виплачує собі великі зарплати – зокрема, директор п. Фогель отримує близько 10 тисяч гривень.

Натомість міський голова Віктор Погорєлов на прес-конференції 24 лютого сказав журналістам, що вважає нові тарифи абсолютно виправданими і закинув секретарю міської ради, що той не розуміється на ціноутворенні.

Реклама

Сам Віктор Щадей зазначив:

«Замість порожніх слів хотілося б почути від мера конкретику: по якій причині тарифи виросли в кілька разів, чим це обґрунтовано, де калькуляція? Я вважав і вважаю нові тарифи суттєво завищеними, а послуги, за які їх сплачують – фіктивними.

Реклама

Прості цифри: міська лікарня повинна платити за обслуговування котельні 12 700 грн. щомісяця – за це один раз в місяць туди навідується людина, питає, чи все в порядку, розписується в журналі відвідувань і йде геть. Подібна ситуація і в інших бюджетних закладах. Тут уже не про ціноутворення треба говорити, а про те, чи є межа у нахабства і жадібності наших чиновників, які в такий спосіб забирають гроші з медицини та освіти.

Щодо слів мера про те, що робота КП «Уж-Енергія» виправдана. (Віктор Погорєлов на прес-конференції повідомив, що за 3 місяці комунальне підприємство провело 77 ремонтів на котельнях – Ред.). Насправді оплата за ремонтні роботи, згідно з рішенням виконкому, проводиться окремо, по іншій статті витрат («поточний ремонт»), згідно актів виконаних робіт. Тому ця кількість проведених ремонтів ніяк не стосується нових тарифів (які йдуть по статті «технічне обслуговування») і наведена лише для того, щоб заплутати журналістів. Невдовзі повинна закінчитись перевірка правоохоронців за моїм зверненням і ми будемо мати більше інформації по цьому питанню. Сподіваюсь, вони зупинять цю схему виведення коштів з міста.

На прес-конференції міський голова згадав і про зарплату працівників мерії, зокрема Віктора Щадея та свого заступника Белякова.

Реклама

«Щодо моєї зарплати, то або мер не знає, які зарплати у його заступників і секретаря міськради (в що я не дуже вірю), або він говорить неправду, – каже Віктор Щадей. – По-людськи, мені жаль Погорєлова. Його спроби виправдати аферу чиновників з фіктивними послугами котельням завели його в глухий кут. І зараз він, мер обласного центру, 60- річний голова сім’ї, який має серйозний статус, дітей, внуків – змушений в присутності двох десятків журналістів принижуватися, вигадувати якусь брехню.

Свою зарплату я ніколи не приховував: я отримую п’ять з половиною тисяч гривень щомісяця – це легко перевірити по надходженням на мою зарплатну картку. Для мене залишається загадкою, для чого Погорєлов придумав дев’ять з половиною тисяч (таку цифру мер журналістам назвав як зарплату пана Щадея. – Ред.)

Мабуть, у його уяві це є якимось чорним піаром, який покликаний кинути на мене тінь. Ну і, звісно, відвернути увагу від скандалу зі спробою чиновників вивести з бюджету півтора мільйони гривень.

Хоча, як ми всі знаємо, якраз у нього проблеми з зарплатою – минулого року прокурор міста навіть був змушений зреагувати на бажання мера підвищити собі зарплату і прокуратура винесла протест на відповідне рішення міської ради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно