Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ващуку перепав орден за заслуги перед юристами

Ващуку перепав орден за заслуги перед юристами
Президент Всесвітньої Асоціації юристів, голова Союзу юристів України, президент Світового конгресу українських юристів Валерій Євдокимов під час роботи наукової конференції в Ужгороді відзначив...

Президент Всесвітньої Асоціації юристів, голова Союзу юристів України, президент Світового конгресу українських юристів Валерій Євдокимов під час роботи наукової конференції в Ужгороді відзначив високий рівень досягнень Закарпатського державного університету та нагородив ректора університету Федора Ващука орденом «За заслуги» – за значний вклад у розвиток юридичної освіти і науки.

ВІДЕО ДНЯ

Професор, академік, заслужений юрист України Валерій Євдокимов взяв участь у роботі VI Міжнародної науково-практичної конференції молодих науковців «Європейська юридична освіта і наука».

Чому конференцію провели саме для студентів і молодих юристів, пояснив ректор Київського університету права Національної академії наук України Юрій Бошицький: «Саме в університеті формується інтелект нації. Наша мета – надати найкращу освіту та практичні навики майбутнім юристам, щоб вони були освіченими, ерудованими, знали усе, що стосується права, життя суспільства, науки. Для цього і потрібні такі конференції, які проводиться сьогодні в Ужгороді».

Реклама

Обмінятися ідеями, подискутувати щодо юридичних питань і просто познайомитися, налагодити контакти під час конференції мали змогу студенти з Києва та Ужгорода. До слова, 3 найкращі доповіді вирішено відзначити фінансовими преміями. Крім того, ректор ЗакДУ Федір Ващук оголосив учасникам, що автори 5 найкращих виступів отримають можливість безкоштовно побувати на ХХІІІ науковій конференції ЗакДУ, що традиційно відбудеться у листопаді цього року на території Словаччини та Угорщини, – повідомили із прес-служби вишу.

«Нам приємно бути співорганізаторами конференції молодих науковців саме з проблематики європейського права і порівняльного законодавства, – сказав професор, доктор технічних наук Федір Ващук. – Адже навіть країни-члени ЄС не завжди визнають дипломи юристів одна одної, поки не уніфіковано навчальні програми, тобто молоді юристи повинні досконало знати право Європейського Союзу і порівняльне законодавство кількох країн, а не лише вітчизняну практику і законодавчу базу».

Реклама

Валерій Євдокимов відзначив, що приємно вражений розвитком Закарпатського державного університету, його матеріальною базою і науковими досягненнями. Такої ж думки і іноземний гість конференції – директор Інституту цивілістики Дебреценського університету Чечі Дьорді. Він дав високу оцінку 10-річній співпраці угорського вишу із закарпатським і висловив надію не успішність подальших спільних конференцій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно