Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Президент Угорщини покатався по Закарпаттю

Президент Угорщини покатався по Закарпаттю
Як вже повідомляло інтернет-видання "Панорама Мукачева", в неділю, 2 жовтня, відбувся візит...

Як вже повідомляло інтернет-видання "Панорама Мукачева", в неділю, 2 жовтня, відбувся візит Президента Угорщини Пала Шмітта на Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

У складі закарпатської делегації главу сусідньої держави вітали голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида, його заступник Володимир Приходько, заступник голови облради Андрій Сербайло, ужгородський міський голова Віктор Погорелов. Угорську сторону представили – посол Угорщини в Україні Мігай Баєр, керівник Служби зовнішніх справ Мартон Вайна, Президент Державного українського самоврядування в Угорщині Ярослава Хортяні, Генконсул Угорської Республіки в Ужгороді Йожеф Бачкаї.

Президент Угорщини Пал Шмітт у Закарпаття приїхав вперше. Сам гарант відзначив – візит на Закарпаття є дуже символічним, адже саме в цьому регіоні проживає найчисленніша громада угорців в Україні:

Реклама

– Є три речі, які привели мене сюди: мир та злагода територій та громад, по-друге, динамічний розвиток угорсько-українських відносин, по-третє – численна діаспора угорців, що проживають на Закарпатті. Хочу окремо подякувати Вам, пане голово, – звернувся до Олександра Ледиди Пал Шмітт, – за всі зусилля, яких докладає місцева влада задля комфортного життя кожної громади.

Про динаміку українсько-угорських стосунків говорять і цифри: лише за 6 місяців 2011 року зовнішньоекономічний оборот між Угорщиною та Україною зріс на 34%.

Реклама

Обговорили також питання освіти, а саме – можливість угорської молоді складати іспити до вишів на рідній мові. Олександр Ледида зазначив: такі питання неодноразово піднімались й закарпатськими нацменшинами, і обговорювалися в обласній раді, але остаточне рішення може прийматись лише на державному рівні. Керівник краю пообіцяв підняти це питання перед Президентом України.

Президент Угорщини Пал Шмітт перебуватиме на Закарпатті два дні. У планах – відвідати з робочими поїздками Мукачево, Берегово, Тячів та Виноградів.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно