Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

МММ повернулась на Закарпаття

МММ повернулась на Закарпаття
Нещодавно на вулицях Ужгорода (як і в інших містах України) з’явилися не надто зрозумілі на перший погляд білборди із застереженням сумнозвісного Сергія Мавроді (засновника не менш сумнозвісної...

Нещодавно на вулицях Ужгорода (як і в інших містах України) з’явилися не надто зрозумілі на перший погляд білборди із застереженням сумнозвісного Сергія Мавроді (засновника не менш сумнозвісної «МММ»): «Піраміди небезпечні для вашого фінансового здоров’я».

ВІДЕО ДНЯ

Що це таке? Соціальна (застерігаюча) реклама чи розкрутка чергового "лохотрону" для спраглих (особливо після заборони азартних ігор) мас? Так не одразу і збагнеш. Проте вказаний номер телефону, інтернет-адреса особистого сайту Сергія Мавроді та логотип МММ-2011 наштовхують на висновок: таки друге.

Ще більше ситуація прояснюється після відвідин вказаного на плакаті ресурсу. Вже головна сторінка кокетливо спокушає: "Реєструєтесь (отримуєте при реєстрації $20 у подарунок :-)), вступаєте в Систему, "купуєте" МММ-долари, лежите собі на дивані та спостерігаєте, як вони ростуть у "ціні". Темпами до 20-30 % у місяць. (Депозитні − ще швидше. До 60 % у місяць)". Яскравий банер радісно сповіщає: "Нас уже більш ніж 1,5 мільйона!"

Реклама

Далі творець найбільш нашумілої фінансової піраміди початку 90-их, у результаті діяльності якої розорилося кількадесят мільйонів люду на території всього колишнього СРСР, використовуючи найпопулярніші психологічні прийоми і методи переконання, філософствує про свободу загалом, рабів та вільних людей зокрема, фінансову незалежність та все¬світні змови багатих проти всіх інших (покірної "протоплазми", за висловом самого Мавроді). Мавроді, який, до речі, відсидів усього 4 роки за фінансові махінації, дає власний рецепт свободи та фінансової незалежності. Рецепт, звичайно ж, не новий. А взятий із засмальцьованого записничка 90-их років. Сучасний "великий комбінатор" не вигадує велосипед, а пропонує "давно перевірену систему". Поміж тим постійно нагадуючи читачам, що фінансові піраміди – це вкрай небезпечно, і наполягаючи, аби далі "слабкодухі" взагалі не читали, щоб не дай Боже не втрапити у залежність. Мавроді на позір знімає із себе відповідальність, показово попереджаючи: ви можете втратити все, без жодних на те об'єктивних причин і будь-яких пояснень. Але ж... хто не ризикує, той не стає мільйонером! – читаємо підтекст подальших філософствувань Мавроді.

До речі, засновник МММ-2011 наголошує, що фінансові піраміди не заборонені законом, адже у законодавстві навіть нема такого визначення, як "фінансова піраміда". Тому, за словами Мавроді, діє МММ-2011 цілком легально. Водночас Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг повідомила, що інформація про юридичну особу, найменування якої "МММ-2011", до Державного реєстру фінансових установ не вносилась, статусу фінансової установи структура не набувала, відповідних ліцензій не одержувала. Регулятор наголосив, що, відповідно до закону "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", фінансові послуги надаються "фінансовими установами".

Реклама

Попри прорекламовану "доступність та відкритість", за вказаним на білборді мобільним телефоном додзвонитися нікуди ми так і не змогли: "абонент не може прийняти ваш дзвінок".

"Хтось хоче використати тебе, хтось хоче бути використаний тобою" – співають славнозвісні британці "Eurythmics". І ця істина підтверджується у будь-якій сфері як суспільного, так і особистого життя. Однак особливо очевидно вона виявляється у сфері фінансовій. Бажання бути обманутими (чи то пак бажання миттєвого збагачення), мабуть, генетично закладені у певної категорії людей майже так само, як у іншої – схильність до алкоголізму чи самогубства. Цю категорію дуже важко вберегти від подібного штибу неприємностей (у тому числі й законодавчо). Адже, врешті, кожен із них таки знаходить свого Мавроді.

Наталія Тернавська

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно