Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сьогодні – річниця "циганської" ночі

Сьогодні – річниця "циганської" ночі
2 вересня виповнюється 67 років з дня масового винищення в нацистському концентраційному таборі Аушвіц-Біркенау, в’язнів ромської національності. - За роки Другої світової війни гітлерівські...

2 вересня виповнюється 67 років з дня масового винищення в нацистському концентраційному таборі Аушвіц-Біркенау, в’язнів ромської національності.

ВІДЕО ДНЯ

- За роки Другої світової війни гітлерівські фашисти разом із своїми поплічниками, здійснюючи людиноненависницьку політику етноциду, вивезли з окупованих країн і спалили в концентраційних таборах близько 500 тисяч ромів. Чимало їх було знищено у таборах примусової праці, місцях кочування, в ході каральних операцій. Найбільших жертв зазнали роми, які проживали у місті Києві, на території нинішньої Автономної Республіки Крим і Закарпатської області, у Вінницькій, Одеськй, Сумській. Черкаській та інших областях України, - відзначається у Постанові Верховної Ради України від 8 жовтня 2004 року «Про відзначення Міжнародного дня голокосту ромів».

Враховуючи величезні жертви та непоправні суспільні наслідки голокосту ромів, їх соціальне вразливе сучасне становище в місцях компактного проживання, Верховна Рада України постановила відзначати, починаючи з 2004 року, на державному рівні 2 серпня Міжнародний день голокосту ромів, коли нацисти влаштували у концтаборі Аушвіц-Біркенау так звану «Циганську ніч», знищивши більше 20 тисяч ромів.

Реклама

Тож пам’ятаючи про невинно убієнних, ми повинні робити все для того, щоб подібне ніколи не повторилося.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно