Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Балога роздав нужденним громадам табун коней

Балога роздав нужденним громадам табун коней
Сільським громадам кількох районів Закарпаття було вручено два десятка коней. Чотириногі помічники, що є незамінними в сільському господарстві, особливо в гірських селах, стали подарунком від нашого...

Сільським громадам кількох районів Закарпаття було вручено два десятка коней. Чотириногі помічники, що є незамінними в сільському господарстві, особливо в гірських селах, стали подарунком від нашого земляка, лідера Єдиного Центру Віктора Балоги.

ВІДЕО ДНЯ

У горах без коня, як без рук. Це чудово знає кожен місцевий мешканець, а насамперед - вівчарі. Бо як відправлятися у високі полонини без надійного чотириногого помічника?

Ось і намагаються селяни придбати собі таких незамінних в горах помічників. Щоправда, зробити це останнім часом дуже складно: гарний кінь коштує чимало, а таких грошей переважна більшість родин просто немає. Опинившись у вельми скрутному стані, голови кількох сільських рад гірських населених пунктів звернулися до лідера Єдиного Центру Віктора Балоги з проханням допомогти у вирішенні цієї нагальної потреби. І відповідь не забарилася.

Реклама

Впродовж тижня сільським громадам кількох районів краю було вручено два десятка коней. Визначаючи населені пункти, куди передадуть чотириногих помічників, враховували ряд чинників, зокрема гостру потребу селянських господарств у конях чи наявність тут великої кількості отар. Одним словом, племенні "гуцулики", що навчені праці саме в гірській місцевості, мають принести місцевим мешканцям максимальну користь.

Отримуючи коней, представники сільських громад не стримували радості. Адже, до недавна мрія мати у господарстві таку тварину, здавалася для багатьох, як кажуть, захмарною. І ось завдяки добрій волі та ініціативі нашого земляка вона таки здійснилася.

Реклама

– Окрім допомоги в особистих селянських господарствах, ці коні мають й інше важливе значення для гірських сіл: допомагають розвитку тваринництва, і в першу чергу вівчарства, - зазначає голова Міжгірської районної ради Іван Ярема. А міський голова Хуста Володимир Кащук каже, що "гуцуликів" цілком можна використати і для розвитку туризму, зокрема в знаменитій Долині нарцисів.

– Тепер маємо добру підмогу, яка допоможе і городи зорати, і врожай зібрати, й за отарами доглянути, – лаконічно робить висновок сільський голова Нижнього Студеного Василь Славець. – А отже, буде з чим гідно зустріти сувору гірську зиму і нагодувати родини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно