Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті майже 180 тон непридатних пестицидів

На Закарпатті майже 180 тон непридатних пестицидів
27 липня 2011 року на Закарпатті розпочинається новий етап проекту повної очистки від прострочених та непридатних пестицидів. Таким чином, Міністерство екології та природних ресурсів України...

27 липня 2011 року на Закарпатті розпочинається новий етап проекту повної очистки від прострочених та непридатних пестицидів.

ВІДЕО ДНЯ

Таким чином, Міністерство екології та природних ресурсів України продовжує комплексне та повне очищення країни від цих небезпечних речовин. «Проект очистки України від непридатних пестицидів реалізується з випередженням графіку, - відзначив Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський, - якщо вдасться не втратити нинішніх темпів, вже у 2012 році вся територія України буде очищена від несанкціонованих складів цих отруйних хімікатів, які утворювались через безгосподарність аграріїв ще з часів Радянського Союзу».

У 2011 році буде зібрано та вивезено на переробку непридатні пестициди з Київської, Донецької, Львівської, Харківської, Дніпропетровської, Закарпатської, Івано-Франківської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Хмельницької, Рівненської областей та АР Крим. На вирішення цієї проблеми з держбюджету виділяється 149 мільйонів 880 тисяч гривень.

Реклама

Тендерний комітет Міністерства екології та природних ресурсів України 16 травня 2011 року на відкритому конкурсі визначив компанію-оператора з вивезення за межі України цих небезпечних для життя людини відходів. Переможцем вказаних торгів визначено компанію «S.I. GroupConsortLtd».

З метою розгляду результатів проведення робіт із збирання, обробки, перевезення та знешкодження непридатних до використання пестицидів та тари від них на території Закарпатської області створена комісія з представників обласних установ та організацій під головуванням начальника Державної екологічної інспекції в Закарпатській області С. Рішка.

Реклама

За рішенням комісії на Закарпатті роботи по очищенню почнуться в обласному центрі краю – місті Ужгород, де на території ВАТ «Агрокомплекс» зберігається біля 25 тон раніше зібраних у спеціальну тару хімікатів. Далі роботи продовжаться на території м. Виноградів, Тячівського, Мукачівського та Хустського районів. Всього з території Закарпатської області згідно договору буде вивезено 177,7 тон отруйних хімікатів, що будуть знешкоджені за межами країни на спеціалізованих підприємствах, аналогів яким в Україні немає.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно