Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Берегівській молоді подобається служба в армії?!

Берегівській молоді подобається служба в армії?!
Членом Берегівської міської Громадської організації «Фронт Змін» Сакалош Михайлом в Берегові було проведено кампанію з вивчення та аналізу думки допризовної молоді та молоді, яка відслужила строкову...

Членом Берегівської міської Громадської організації «Фронт Змін» Сакалош Михайлом в Берегові було проведено кампанію з вивчення та аналізу думки допризовної молоді та молоді, яка відслужила строкову військову службу у Збройних силах України.

ВІДЕО ДНЯ

Соціологічне дослідження проводилося в рамках реалізації проекту «Транскордонна мережа з захисту прав призовників: захист молоді в ситуації державної дискримінації» 13-15 червня 2011 року активістами Берегівської міської громадської організації «Фронт Змін». Партнерами виступили національний комітет громадської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає», Громадська Організація «Центр Громадських Свобод». Фінансову підтримку надала Європейська Комісія.

Ми вирішили дізнатися чи справді стереотипи відповідають дійсності та як ставляться юнаки до альтернативної служби, наприклад, у внутрішніх військах чи служби за контрактом. Провівши соціологічне дослідження отримали дуже цікаву, навіть трохи непередбачувані результати.

Реклама

В анкетуванні взяли участь 320 жителів м. Берегово, віком від 16 до 35 років (128 – відслужили строкову військову службу; 180 – не служили, з них 141 людина - допризовна молодь і 39 людей старше призовного віку; 12 – комісованих за станом здоров’я).

Згідно опитування, ті, хто служили, здебільшого позитивно оцінюють обов’язкову строкову службу на відміну від тих, хто не служив (відповідно 87% і 53% ). Ми спостерігаємо тенденцію, що молодь, яка фактично не мала справи із Збройними силами, ставиться до служби негативно (30% - значна кількість). Цікаво, що негативні висновки юнаки роблять із чуток.

Реклама

По-іншому ставляться молоді люди до контрактної військової служби. І тим, хто вже відслужили, і ти, хто тільки має це робити, така альтернатива подобається. Проте не слід забувати, що підростаюче покоління потребує інформації щодо цього виду служби. Тому, ми пропонуємо поширювати її у навчальних закладах міста та району.

Молоді люди, які за релігійними чи іншими переконаннями не можуть брати зброю в руки, мають альтернативу – невійськову службу. Проте це знають лише 24% призовників, 27 % тільки чули (як кажуть, чув дзвін, та не знаю, де він), а 53 % почули від нас це вперше.

Цікаво, що майже 80% опитаних впевнені, що можна уникнути строкової служби за хабар чи інші дії. Щодо «дідівщини», то більшість (75%) вважає, що вона є. Хоча 8 % опитаних берегівчан зазначає, що саме строкова військова служба робить із хлопчика мужчину.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно