Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді закриють один з університетів

В Ужгороді закриють один з університетів
За неофіційною інформацією, і в УжНУ, і в ЗакДУ розуміють неминучість процесу об’єднання, а у коридорах вишів та міністерства ширяться чутки, ніби нову структуру очолить або ректор ЗакДУ Федір Ващук,...

За неофіційною інформацією, і в УжНУ, і в ЗакДУ розуміють неминучість процесу об’єднання, а у коридорах вишів та міністерства ширяться чутки, ніби нову структуру очолить або ректор ЗакДУ Федір Ващук, або декан стоматологічного факультету УжНУ Юрій Переста.

ВІДЕО ДНЯ

Сам Федір Григорович своє нове можливе призначення не підтверджує, хоча й не спростовує: «Багато про що подейкують, але, наскільки я знаю – це компетенція Міністерства освіти і Кабінету міністрів. Я знаю, що законом «Про вищу освіту», який внесено до Верховної ради, передбачено такі положення, що без реорганізації в областях і регіонах не можна буде обійтися. Чи відбуватиметься ця реорганізація до прийняття закону чи після – не так важливо. Хоча перехідними положеннями, на скільки мені відомо, на весь цей процес відводиться 2 роки».

В УжНУ з приводу об’єднання вузів воліють відмовчуватись: тут такого повороту подій явно не жадають, хоча останнім часом в приватних розмовах визнають, що це неминуче.

Реклама

Хоча декан факультету довузівської освіти УжНУ, відповідальний секретар приймальної комісії вишу Володимир Міца зазначив: «УжНУ є самодостатнім вузом і в нас немає потреби ні об’єднуватись, ні поглинати ті філіали, які займаються тим, що надають освітні послуги. Серед класичних вузів ми займаємо 6 місце. За 5 років ми створили 9 нових напрямків. Це, приблизно, така ж кількість, як у цілому мають малоформатні закарпатські вузи. Тож, нехай про своє об’єднання думають вони». Разомз з тим, пан Міца зазначив, що Національний університет вже звернувся до міністра Табачника з проханням, щоб у разі об’єднання новий вуз очолив виходець саме УжНУ.

«У нас сформована наука, в той час, як інші закарпатські заклади формувалися, як такі, що просто надають освітні послуги. Показовим є те, що викладачів УжНУ цитує весь світ. З цього зрозуміло, що тут є не тільки адміністратори, а і хороші науковці. Наприклад, проректор Сливка має публікацію, яку цитують 45 разів», – наголосив освітянин.

Реклама

Між тим, з квітня на посаду нового ректора спершу УжНУ, а тепер вже і об’єднаного вишу вперто сватають декана стоматологічного факультету Юрія Пересту.

Аліса Квич

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно