Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Перечині пройшов Пасхальний дитячий фестиваль

У Перечині пройшов Пасхальний дитячий фестиваль
Як раніше анонсувалося, у перші два Пасхальні дні з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського відбуватимуться православні дитячі фестивалі та благодійні...

Як раніше анонсувалося, у перші два Пасхальні дні з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського відбуватимуться православні дитячі фестивалі та благодійні концерти.

ВІДЕО ДНЯ

25 квітня в м. Перечині відбувся перший такий Пасхальний дитячий фестиваль, в якому взяли участь церковно-приходські школи Перечинського та Великоберезнянського благочиннь.

Місцем проведення фестивалю став Перечинський районний будинок культури. До початку дійства, яке розпочалося о 16.00, до Перечина з’їхалося чимало дітей та дорослих.

Реклама

Дітки недільних шкіл з міста Перечина, смт. Великого Березного та сіл Зарічева, Дубриничів, Пастілок, Порошкова та Порошкова-Зерновське влаштували справжнє Пасхальне свято для всіх присутніх. З села Зарічева у фестивалі брали участь дітки як приходського Свято-Різдва-Богородиці храму, так і вихованці недільної школи Свято-Марії-Магдалинівського жіночого монастиря. У щирих, простих дитячих словах відчувалося відлуння справжнього Пасхального дива. Весь вщент заповнений зал РБК аплодував стоячи.

В кінці фестивалю владика Феодор привітав присутніх зі світлим святом Пасхи Христової, щиро подякував організаторам дійства та особливу увагу у своєму слові приділив виконавцям театралізованих пасхальних сцен – дітям.

Реклама

Як вже зазначалося, метою фестивалю стала благодійна допомога діткам, хворим на дитячий церебральний параліч (ДЦП), які знаходяться у МСРЦ «Дорога життя», що в м. Ужгород.

Відразу після фестивалю було проведено благодійну виставку-ярмарок ручних робіт дітей Недільних шкіл. Всі кошти отримані від ярмарки будуть направлені на допомогу лікування дітей хворих на ДЦП.

Після фестивалю дітям владика Феодор роздав святкові подарунки у вигляді молитвословів та пасхальних крашанок.

Реклама

Організатором благодійного заходу виступила Недільна церковно-приходська школа м. Перечин на чолі з Віталієм Чобаня.

Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили в прес-службі Мукачівської Православної Єпархії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно