Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатські науковці готують Звернення до Президента

Закарпатські науковці готують Звернення до Президента
Закарпатські науковці звернуться до Президента та уряду України з проханням створити робочу групу з підготовки національної доповіді «Уроки Чорнобильської катастрофи й екологічна безпека розвитку...

Закарпатські науковці звернуться до Президента та уряду України з проханням створити робочу групу з підготовки національної доповіді «Уроки Чорнобильської катастрофи й екологічна безпека розвитку України». Таке рішення вчені прийняли після проведення на Закарпатті Міжнародної науково-практичної конференції «Екзо- й ендоекологічні аспекти здоров’я людини», присвяченої 25-річчю Чорнобильської трагедії.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомив Олег Лукша, директор Міжнародного інституту людини і глобалістики «Ноосфера».

У роботі конференції взяли участь 223 науковців з 57 організацій, установ і підприємств України, а також 7 організацій і установ із Словаччини й Угорщини.

Реклама

Термін дії «чорнобильського» саркофагу вичерпано. У будь-який момент катастрофа може повторитися, але з новою силою».

Враховуючи оцінку ситуації з наукових і експертних позицій у розрізі екології і здоров’я людини за період постчорнобильського розвитку України, учасники конференції вирішили направити резолюцію і збірник матеріалів доповідей конференції урядовцям, а також просити Президента України створити робочу групу з підготовки доповіді «Уроки Чорнобильської катастрофи й екологічна безпека розвитку України», підтримати запропоновану ще понад 20 років тому ідею прийняття на рівні ООН Екологічну Конституцію Землі, яку неодноразово озвучували на різних міжнародних форумах українські президенти».

Реклама

Українські науковці планують передати збірник матеріалів доповідей конференції Посольству Японії в Україні з метою надання можливостей вивчення концентрованої частини українського досвіду у подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи задля упередження причин довготривалих впливів на екологію та здоров’я людини в Японії внаслідок катастрофи на АЕС «Фукусіма».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно