Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Нове життя закарпатським рікам

Нове життя закарпатським рікам
Не дивлячись на практично повну зупинку виконання заходів передбачених Програмою "Відтворення лососевих видів риб в басейні р. Тиса на 2008-2017 роки" із-за відсутності фінансування, працівниками...

Не дивлячись на практично повну зупинку виконання заходів передбачених Програмою "Відтворення лососевих видів риб в басейні р. Тиса на 2008-2017 роки" із-за відсутності фінансування, працівниками управління за сприяння ентузіастів, громадських організацій, небайдужих до проблеми підприємців, було проведено зариблення гірських потоків мальком струмкової форелі. Цей захід є прикладом того, що поки окремі посадові особи вболівають за ідею зариблення рік на папері, рибоохорона Закарпаття втілює все на практиці.

ВІДЕО ДНЯ

За словами зав.сектора іхтіології і контролю управління Великопольського І.Й., неординарність та складність роботи полягала у відсутності місць і можливості належного утримання маточного поголів'я струмкової форелі. Тому було прийнять рішення на проведення відбору статевих продуктів струмкової форелі в період її нересту в басейні р.Тересва під час проведення контрольних ловові. На стільки це тяжка, відповідальна і виснажлива праця можна собі тільки уявити. Відібраний матеріал для інкубації було передано в рибне господарство, де воно утримувалось до початку квітня.

Місця зариблення вибиралися заздалегідь під час чого враховувались не тільки природні фактори , але і можливість збереження та охорони. Тому першими водними об'єктами були потоки на Великоберезнянщині , притоки р.Уж та р.Лютянка.

Реклама

В загальній кількості було випущено близько 4 000 тис. екземплярів, що безперечно мало. Але тут стоїть питання тільки про перший етап тієї грандіозної роботи яку намітило управління Закарпатдержрибоохорони і яка була проведе тільки на власному бажанні та інтузіазмі людей котрий не байдуже майбутнє нашого краю.

Всього в цьому році згідно розробленого графіку та наявного малька струмкової форелі планується до вселення 15 000 екземплярів. Необхідно також зазначити, що важливим етапом зариблення є подальший контроль і спостереження за процесом адаптації, росту та відстеження прогресу росту популяції.

Реклама

Закарпатдержрибоохорона

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно