Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На території Ужгорода щоденно вимірюють рівень радіації

На території Ужгорода щоденно вимірюють рівень радіації
Відділом радіаційної гігієни обласної санепідемстанції здійснюється санітарно-епідеміологічний нагляд на території області по розділу радіаційної гігієни. Відділом проводиться моніторинг - щоденне...

Відділом радіаційної гігієни обласної санепідемстанції здійснюється санітарно-епідеміологічний нагляд на території області по розділу радіаційної гігієни.

ВІДЕО ДНЯ

Відділом проводиться моніторинг - щоденне вимірювання природного радіаційного фону на території м.Ужгород (в пункті розташування обласної санепідемстанції), а також відслідковуються вибірково рівні гаммафону на території Закарпатської області.

Станом на 25 січня 2011 року середні показники становлять - 12-14 мкР/год (за норми до 25 мкР/год), що відповідають величині природного радіаційного фону для даної місцевості.

Реклама

Відділом також проводяться дослідження на радіоактивність харчової продукції та сировини, що проходить державну санітарно-епідеміологічну експертизу. За 2010 рік було обстежено 204 проби харчових продуктів та 53 проби води методом радіохімічного та спектрометричного аналізу. На даний час продукції, що не відповідають нормативним величинам не виявлено.

Працівниками відділу продовжується визначення індивідуальних поглинених доз персоналу категорії А, шляхом вимірювання показників індивідуальних дозиметрів на термолюмінесцентній дозиметричній установці типу ДТУ-01, за останній квартал 2010 р.Перевищень індивідуальних доз не зареєстровано.

Реклама

Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили у прес-службі Державної Санітарно-Епідеміологічної Служби Закарпатської області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно