Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті промишляють “щипачі”

На Закарпатті промишляють “щипачі”
У громадському транспорті часто промишляють кишенькові злодії, особливо зранку, в час-пік. Користуючись тиснявою в салоні, злодії (серед них чимало “гастролерів” з інших міст і регіонів) майстерно...

У громадському транспорті часто промишляють кишенькові злодії, особливо зранку, в час-пік. Користуючись тиснявою в салоні, злодії (серед них чимало “гастролерів” з інших міст і регіонів) майстерно витягують у пасажирів з кишень гаманці та мобільні телефони. Зазвичай жертвами "щипачів" стають жінки та підлітки. Інша група ризику – це нетверезі чоловіки та пенсіонери.

ВІДЕО ДНЯ

Так, відразу дві потерпілі звернулися у понеділок в Ужгородське міське управління міліції з заявами про крадіжки. Обидві їхали в маршрутному автобусі. Від студентки університету невідомий зловмисник (чи зловмисниця, адже серед "щипачів" чимало жінок) витягнув зранку гаманець, в якому було 1200 гривень та банківські картки. А 15-річна ліцеїстка "подарувала" крадію свою "Нокію" вартістю тисячу гривень.

Зловмисників розшукує міліція, а всім громадянам, які можуть стати потенційними жертвами, правоохоронці радять бути пильними. Найкраще не носити з собою значні суми грошей. Злодій може "пасти" свою жертву і від банкомата, де та зніме гроші. Нерідко "щипач" тривалий час слідує за обраним об'єктом, вичікуючи слушний момент для скоєння крадіжки.

Реклама

Якщо ж ви усе ж маєте при собі значну суму грошей, то тримати їх краще не в гаманці чи у зовнішній кишені, а у внутрішній, яка застібається. Так само і з дорогими мобільними телефонами та коштовностями. Дамську сумочку чи барсетку краще тримати перед собою, в полі зору, а не за спиною. Якщо автобус переповнений, то ліпше зачекати на наступний, адже де тіснява, там і "щипачі". Але якщо ви все ж стали жертвою крадія, то відразу звертайтесь в міліцію. Чим швидше надійде повідомлення про скоєння злочину, тим більше шансів його розкрити.

Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили у ВЗГ УМВС України в Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно