Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На фестивалі “Закарпатське божоле” в Ужгороді винороби презентували вино урожаю 2010 року

На фестивалі “Закарпатське божоле” в Ужгороді винороби презентували вино урожаю 2010 року

На фестивалі “Закарпатське божоле” в Ужгороді винороби презентували вино урожаю 2010 року
У завершальні дні осені, 20-21 листопада, в Ужгороді (вул. Волошина, пл. Театральна) проходить фестиваль молодого вина «Закарпатське Божоле». На ньому цьогоріч, як і в попередні роки, найкращі...

У завершальні дні осені, 20-21 листопада, в Ужгороді (вул. Волошина, пл. Театральна) проходить фестиваль молодого вина «Закарпатське Божоле».

ВІДЕО ДНЯ

На ньому цьогоріч, як і в попередні роки, найкращі винороби регіону пропонують свої винні шедеври гостям свята та борються за звання кращого майстра виноробства..

Протягом двох днів винороби презентували на фестивалі від 7 до 15 різних сортів молодого вина – виробленого урожаю 2010 року, яке ще зберегло аромат теплого та запашного літнього дня, свіжого винограду.

Реклама

Під час божоле-днів організатори дійства розповіли історію закарпатського виноробства, традиції вживання та особливості цієї унікального професії.

Як говорить історія, звичай святкування "божоле-свят" виник в 19 столітті у виноградарів регіону Божоле у Франції. Їх вино дозрівало раніше за всіх, збір винограду починався швидше, ніж в інших місцях, а ферментація вина проходила під час його транспортування баржами по річці Соні або візками в передмістя Ліона. Саме завдяки короткому терміну дозрівання божоле, воно зберігає легкість і запах, який відрізняється з року в рік, залежно від урожаю і погодних умов.

Реклама

Також на святі молодого вина "Закарпатське божоле" відбувся розіграш фірмових келихів з логотипом фестивалю, до вартості яких входить вартість 1 літра вина, а також традиційна лотерея, і картка народної дегустації.

Фестиваль відвідали і пасічники з Мукачева, Мукачівського та Ужгородського районів, які пропонували гостям свята різні види меду – "майський мед", липовий мед, квітковий мед тощо – ремісники та умільці із західного регіону України. До слова, на свято вина приїхали івано-франківські майстри, які привезли із собою вишиванки, народні костюми та сувеніри, які були вирізьблені з дерева та виготовлені власноруч.

Окрім вина, відвідувачі свята змогли поласувати шашликами та іншими смачними стравами, які поширені у закарпатській місцевості.

Реклама

Водночас на сусідній центральній вулиці Корзо завершувався фестиваль "Французька осінь", який розпочався тижнем раніше з розбиття першої бочки вина. Упродовж тижня у програмі "Французької осені" відбувалися численні дегустації, конкурси для дітей, вечір поезії, демонстрація французьких фільмів тощо. Останній день "Французької осені" зібрав численних шанувальників французьких страв. У великих казанах на Корзо варили цибуляний суп, смажили каштани та готували гаряче вино із спеціями та фруктами.

Отож, усі хто побував на фестивалі молодого вина змогли відчути смак "запашного літа" та придбати частинку закарпатського колориту.

Тетяна ГорянкаВікторія Попович

Фото Сергія Гудака

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно