Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Олександр Ледида зустрівся з активістами студради Закарпатського краю

Олександр Ледида зустрівся з активістами студради Закарпатського краю

Олександр Ледида зустрівся з активістами студради Закарпатського краю
Напередодні Міжнародного дня студента, який традиційно відзначають 17 листопада, керівник Закарпаття Олександр...

Напередодні Міжнародного дня студента, який традиційно відзначають 17 листопада, керівник Закарпаття Олександр Ледида зустрівся з активістами студради краю. На запитання студентів відповідали також заступник голови обласної адміністрації Іван Качур, керівники профільних управлінь.

ВІДЕО ДНЯ

Одним із найактуальніших питань для студентів області сьогодні, розказала керівник студради Закарпаття Юлія Барабан, є належне опалення та постачання гарячої води в гуртожитках. Так, зі слів студентів, наразі гаряча вода в усіх гуртожитках УжНУ з’являється тільки зранку та під вечір. А у вихідні дні житлові корпуси взагалі не опалюються. Вирішувати проблему, вважає Олександр Ледида, треба кардинально – переводити усі гуртожитки на автономне опалення. Індивідуальну котельню вже має дев’ятиповерховий гуртожиток коледжу Культури та мистецтв. Та кошти на це, згідно з законодавством, має виділяти виключно держава. Очільник краю пообіцяв підняти це питання під час особистої зустрічі з міністром освіти і науки України.

Просили студенти також сприяти їм в отриманні інформації щодо витрат вишів, адже часто саме нецільове використання коштів, на думку молоді, не дозволяє забезпечити належні умови навчання. Ці та інші, озвучені під час зустрічі пропозиції, було вирішено направити до Міністерства освіти і науки. Моніторити роботу обласної влади студенти мають змогу вже зараз. В обласній адміністрації існує практика стажування студентів-старшокурсників у профільних управліннях. До слова, під час зустрічі з керівником області прийнято рішення запровадити окремі обов’язки радника з молодіжних питань, яким стане безпосередньо один із активних членів студради краю.

Реклама

Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили в прес-центрі Закарпатської ОДА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно