Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • “Карпатський Реріх” Василь Скрипка презентував свою другу персональну виставку

“Карпатський Реріх” Василь Скрипка презентував свою другу персональну виставку

“Карпатський Реріх” Василь Скрипка презентував свою другу персональну виставку
Нещодавно в галереї “Ужгород” відбулося урочисте відкриття другої персональної виставки закарпатського митця, члена Національної Спілки художників України, Василя Скрипки. Напередодні Василеві...

Нещодавно в галереї “Ужгород” відбулося урочисте відкриття другої персональної виставки закарпатського митця, члена Національної Спілки художників України, Василя Скрипки. Напередодні Василеві Васильовичу виповнилося 50 років, тому у свій ювілей художник вирішив порадувати своїх шанувальників новими творіннями.

ВІДЕО ДНЯ

На виставці представлено понад 30 картин, більшість з яких увіковічнили красу нашої природи. Василь Скрипка здебільшого працює у жанрі пейзажу та дерев’яної скульптури (пластики). До речі, експозицію з дерев’яних скульптур, художник пообіцяв презентувати закарпатцям вже найближчим часом.

Присутні на відкритті виставки односпілчани неодноразово підкреслювали, що цей художник справді має свій стиль над яким працює, і який вдосконалює, що видно по останнім його роботам. Крім того, всі присутні колеги по пензлю у своїх вітаннях неодноразово наголошували про прекрасні людські якості Василя Васильовича - його простоту і душевність. А мистецтвознавець з Москви, з огляду на представлені роботи, назвала пана Василя “Карпатським Реріхом”, і зауважила, що “незважаючи на свою декоративність, ці картини дихають і відрізняються м’якістю і живописністю”.

Реклама

Допоміг в організації другої персональної виставки племінник художника Сергій Грицак та члени Закарпатської спілки художників України. За словами пана Сергія, у Василя Васильовича був вибір, робити виставку у Львові чи в Ужгороді, однак він обрав Ужгород. Хоча в планах автора найближчим часом представити свої роботи на огляд львівським мистецтвознавцям та просто любителям живопису.

Довідка.

Реклама

Василь Васильович Скрипка народився 10.08.1960 р. в с. Росішка Рахівський район. Живописець. У 1988 році закінчив факультет проектування меблів та оформлення інтер’єру Львівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва. Член Національної Спілки художників України з 1993 року. Учасник художніх виставок (обласних — з 1984 року, всеукраїнських — з 1987 року), а також міжнародних пленерів та бієнале.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно