Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгород наздоганяє Берлін

Ужгород наздоганяє Берлін
Незабаром ужгородські вулиці будуть прикрашені надзвичайно симпатичними скульптурами закарпатського ведмедя. Вже готові макети майбутніх витворів мистецтва. Родзинкою серії скульптур, присвячених...

Незабаром ужгородські вулиці будуть прикрашені надзвичайно симпатичними скульптурами закарпатського ведмедя. Вже готові макети майбутніх витворів мистецтва.

ВІДЕО ДНЯ

Родзинкою серії скульптур, присвячених обласному символу стане те, що їх буде розмальовано по-різному. Серія ужгородських ведмедів нагадуватиме аналогічний проект у Берліні.

Нагадаємо, що ужгородський міський голова подарував місту на честь Дня Державного Прапору скульптуру карпатського ведмедя – регіонального символу. На урочистому відкритті пам’ятнику мер міста зауважив, що цей ведмідь – не єдиний і їх буде встановлено близько десятка на різних вулицях. Перший ведмідь – це подарунок місту трьохвимірної проекції закарпатського гербу у формі обласного символу. Автором ідеї та скульптури став молодий митець Михайло Колодько.

Реклама

Молодий скульптор пояснив, що аналогічна ідея вже була втілена в життя у багатьох країнах. Зокрема в місті Берлін, де символом також є ведмідь, встановлено близько десяти різнокольорових ведмежат, які стали окрасою німецького міста.

Ужгород не відстає від європейського міста і вже зовсім скоро зможе також похвалитись своїм символом, втіленим у креативній формі. Вже навіть готові макети деяких з них.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно