Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як святкували 5 річницю Фонду захисту інвалідів-візочників

Як святкували 5 річницю Фонду захисту інвалідів-візочників
В центрі Хуста зібралися відсвяткувати день Незалежності України, а також відзначити 5-ту річницю створення Фонду захисту

В центрі Хуста зібралися відсвяткувати день Незалежності України, а також відзначити 5-ту річницю створення Фонду захисту інвалідів-візочників Хустщини найменш захищені люди нашого суспільства.

ВІДЕО ДНЯ

Зустріч під гаслом «Повір у себе»,відбулася на відкритому просторі, під навісами кафе « Тонік». Людей зібралося багато, це в основному були інваліди-візочники, дітки-інваліди та пенсіонери із Хуста та нашого району.

Щоб розділити нашу радість, прийшло також багато запрошених. Це, в першу чергу, директор академії мистецтв інвалідів України – Олександрова Олександра Іванівна з м. Києва, музиканти зі Львова, с. Ільниці, інваліди-візочники із Ужгорода, Мукачева, с. Середнє – із групами підтримки, із м. Виноградів.

Реклама

В офіційній частині зустрічі виступили представники влади, голова Фонду захисту інвалідів – Яцук Л. І., а також гості нашого міста. Особливі емоції викликали виступ вчительки-пенсіонерки, віз очниці із села Рокосово – Жупан Марії Степанівни. Вона, як вчитель-ветеран із 27-ми річним стажем, чітко поставила запитання, а також дала на них обґрунтовані відповіді, які турбують людей із обмеженими фізичними можливостями, дала деякі поради представникам соціальних служб місцевої влади.

Після цих виступів, для усіх присутніх було надано великий концерт, який тривав біля 3-ох годин.

Реклама

Під час концерту піднімали настрій свята – лауреати міжнародних конкурсів – ансамбль бандуристів зі Львова «Срібні струни», танці візочників із м. Ужгорода, та лауреата міжнародних конкурсів людей з обмеженими можливостями, слабобачуща – Луценко Тетяна із міста Київ. Всім дуже сподобався танець «Бальна сюїта», який виконували віз очник із Хуста Олександр Рівіс і Тетяна Луценко – інвалід по зору з м. Києва. Було також багато пісень і віршів, які виконували з м. Виноградова та віз очник з м. Ужгорода, розповідала свої вірші автор із м. Ніжина. Купу авацій зірвала 5- ти річна дівчинка Катруся із с. Бороняво та Артем із Запоріжжя.

І на закінчення концерту, іще довго звучала музика ансамблю духових інструментів із с. Ільниці Іршавського району.

Під вечір був солодкий стіл, а крізь сльози дорослих і дзвінкий сміх діток, у небо старовинного м. Хуст злетіли сотні повітряних кульок, що символізували думки та настрій усіх присутніх на цьому святі краси та надії на краще майбутнє.

Реклама

І на заключення, як годиться, організатор цього дійства – Яцук Любов Іванівна – низько вклонилась і подякувала усім небайдужим до долі людей із обмеженими фізичними можливостями.

Ця велика подяка до підприємців із чуйним, великим серцем, які своєю фінансовою допомогою зробили все – щоб свято відбулося.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно