Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Британський журналіст протестував Закарпаття як “турист Євро-2012″

Британський журналіст протестував Закарпаття як “турист Євро-2012″

Британський журналіст протестував Закарпаття як “турист Євро-2012″
Журналіст готує детальну інструкцію для іноземних гостей Євро-2012. Британець Марк Ді Дука є журналістом, який досліджує країни Європи на власному досвіді, відвідуючи їх в якості туриста. Він...

Журналіст готує детальну інструкцію для іноземних гостей Євро-2012.

ВІДЕО ДНЯ

Британець Марк Ді Дука є журналістом, який досліджує країни Європи на власному досвіді, відвідуючи їх в якості туриста. Він готує вже третє видання путівника по Україні, зокрема її західній частині. Для видавництва «Lonely Planet» він готує детальну інструкцію для іноземних гостей Євро-2012.

«Моя мета - подорожувати від міста до міста, від селища до селища і збирати інформацію про нові цікаві для туристів місцях. Я почав з Ужгорода, потім поїхав у Мукачево. Там мені дуже сподобався місцевий замок - Паланок. З Мукачева я відправився в серце Карпат, відвідав Рахів, Яремче. Рахів, до речі, дуже цікаве місце. Ідея вважати його центром Європи є дуже винахідливою туристичної атракцією. Чи справді там розташований центр Європи, чи ні, ніякого значення насправді не має. Вразило мене і популярне місце в Коломиї - музей писанки. Будівля у формі яйця виглядає дивовижно. У Косово сподобалися художні вироби гуцулів. А Чернівці видалися мені дуже багатонаціональним містом під потужним румунським впливом », - розповів Марк Ді Дука.

Реклама

Професійний турист підкреслив проблему браку інформації для іноземців. Марк переконаний, що в Україні повинні розвивати мережу туристичних центрів: «Дуже великою проблемою вважаю недостатню кількість інформації для іноземних туристів. Особливо потрібні такі центри для туристів з Європи. Адже ми звикли, що майже в будь-якому європейському містечку є пункти, де можна отримати всю необхідну інформацію туристу. В Україні майже відсутні інформаційні туристичні центри.

Проте він відзначив, що турцентрів, засновані в місті Євро-2012 і його «побратимі», мають європейський рівень: «У Львові та Івано-Франківську, є чудові інформаційні пункти. У Львові існує просто прекрасний центр, який фінансується місцевою владою. Але на сході України таких центрів немає зовсім. - Також, підкреслив, - Друга важлива проблема - це знання англійської мови ».

Реклама

Місто Лева вразив Марка Ді Дуку: «Дуже великим позитивом для мене в цій подорожі став Львів. Більше ніде в Україні я такого не бачив - це маленький острівець Центральної Європи в Україні. Туристична сфера там пішла вгору. Є інформаційні центри, а місцеві ресторани виступають з божевільними ідеями для відвідувачів - це просто чудово, а я був майже у всіх ресторанах міста. Вони унікальні. Це місто взагалі унікальне. Я дуже вражений Львовом ».

Переклад Надії Сідун

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно