Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті знищують тенісну інфраструктуру, - спортивні функціонери

На Закарпатті знищують тенісну інфраструктуру, - спортивні функціонери

На Закарпатті знищують тенісну інфраструктуру, - спортивні функціонери
В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція представників Федерації тенісу Закарпаття, які стверджують, що в обласному центрі здійснюється знищення тенісної інфраструктури, забудовуються...

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція представників Федерації тенісу Закарпаття, які стверджують, що в обласному центрі здійснюється знищення тенісної інфраструктури, забудовуються історичні корти на «Спартаку» та «Авангарді» та йде незаконне перепрофілювання та приватизація об’єктів спортивного призначення.

ВІДЕО ДНЯ

Ілля Гулянич, виконавчий директор Федерації тенісу Закарпаття зазначив, що минулого року область відзначила 120-річчя з дня заснування тенісного спорту в області. «У нашому краї – це найдавніша спортивна гра з хорошими традиціями. І ми хочемо відродити ті найкращі традиції, які були в нашій області у той період, коли тенісисти Закарпаття займали передові позиції, серед яких – Йосип Гагер, Олександр Єгоров, Степан Сербайло, Олександр Гулянич та інші, - розповів Ілля Гулянич. – Але в останні роки з інфраструктурою тенісу стали творитися незрозумілі речі. Ми обрали віце-президентом Федерації області Сергія Мошака, він пообіцяв зробити багато, але не виконав цього». За словами Іллі Гулянича, корти в Ужгороді, зокрема біля «Спартака», занедбані і взагалі приватизовані, й там планують звести 5-поверховий будинок, хоча раніше було заплановано побудувати криті корти, - інформує Ужгородський прес-клуб.

«Ми почали бити на сполох, - каже Ілля Гулянич. – Саме на «Спартаку» проходили перші змагання на Закарпатті. Це історична база тенісу, яка вже другий рік заростає бур’яном. Я, як юрист вважаю, що приватизація (кортів) є незаконною. 2 червня у Господарському суді відбудеться друге судове засідання, де розглядатиметься справа по незаконній приватизації території тенісних кортів. Другий позов подаємо цими днями по незаконній приватизації приміщення. Нас підтримує Федерація тенісу України».

Реклама

Богдан Андріїв, секретар Ужгородської міської ради детальніше зупинився на історії приватизації тенісних кортів. Він розповів, що у 1999 році ТОВ «МІК» було придбано спорткомплекс по вул.Електрозаводській (біля басейну «Спартак»). Сесійним рішенням у 2000 році було надано право користування землею під спорудою. «Найцікавіше, що у 2007 році влада видала дозвіл на розробку експертно-грошової оцінки і було змінено цільове призначення цієї земельної ділянки, що є порушенням чинного законодавства, - каже Богдан Андріїв. - Особи, причетні до маніпуляцій, будуть покарані. 2 червня у Господарському суді буде розглядатися позов прокуратури міста Ужгород щодо законності придбання цієї ділянки». За словами Богдана Андріїва, тут є кілька порушень закону, зокрема і закону про фізичну культуру і спорт та земельного кодексу.

Іван Шуфрич, віце-президент Федерації тенісу Закарпаття, зазначив, що корти на «Авангарді» вдалося відстояти. Хоча вистачає порушень із зведеними будівлями навколо стадіону. «З грубими порушеннями будівельних норм збудували багатоквартирний будинок впритул до тенісних кортів. Хоча за нормативами його мали звести не менше, ніж за 20 метрів від стадіону. Це заважає і спортсменам і мешканцям будинку. Ми також 4 роки воювали за тенісні корти «Юності», які були запущені спеціально, щоб їх ліквідувати. Там мали збудувати 5-поверховий будинок, - каже Іван Шуфрич. -

Реклама

Є захоплення і знищення 3-ого тренувального поля на стадіоні «Авангард». У межах стадіону попередня влада роздала земельні ділянки 16 юридичним та фізичним особам, серед яких облвіділлення Нацбанку, СБУ тощо. Коли підняли шум, почали розбиратися законно чи ні. Також пропала документація стадіону «Авангард», є інформація, що ці документи були знищені при керівництві С.Ратушняка, ніхто не ставив питання відновлення земельних кадастрів».

Олексій Кіндрат, президент Федерації тенісу Ужгорода зазначив, що міська влада ні в якому разі не мала право давати дозвіл на приватизацію кортів на «Спартаку». «Бо це землі рекреації і існує заборона для приватизації земель без погодження кабміну. Це паркова зона, яка була закладена у 17 сторіччі. Змінили кордони паркової зони, вилучили корти «Спартака» і решту об’єктів, раніше площа парку складала більше 5 га, то зараз тільик 4 га, - каже Олексій Кіндрат. - Наше підростаюче покоління, років через 3-5 не матиме змоги займатися грою в теніс. І це правда, що корти в «Юності» хотіли приватизувати і побудувати ряд об’єктів і 4 будинки. Що робиться стосовно «Спартака»: створена відповідна комісія у міськраді, скеровані відповідні запити у Будапештський архів, Празький, м.Берегово, для поновлення тієї документації, яка пропала з міської ради. Хочемо відновити кордон парку і функціонування кортів. По «Авангарду» ще питання по ділянці, яка планувалася під будівництво хокейного майданчика. Цей проект найближчим часом реалізувати Ужгороді буде неможливо". За словами Олексія Кіндрата, депутатський корпус розгляне позитивно питання надання земельних ділянок в інших районах міста тим особам та організаціям, яким видали ділянки на «Авангарді», щоб звільнити від цієї забудови стадіон. «Звертаюся до всіх, які володіють тими ділянками, звернутися до депутатського корпусу задля вирішення цих питань. Є добра воля вийти з цієї ситуації», - резюмував О.Кіндрат.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно