Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Іршавський колорист Василь Бобіта представив персональну виставку в Ужгороді

Іршавський колорист Василь Бобіта представив персональну виставку в Ужгороді

Іршавський колорист Василь Бобіта представив персональну виставку в Ужгороді
20 травня в галереї "Ужгород" відкрилась персональна експозиція художника із Іршавщини Василя Бобіти. Про це йдеться у публікації Управління культури Закарпатської ОДА. Випускник Ужгородського...

20 травня в галереї "Ужгород" відкрилась персональна експозиція художника із Іршавщини Василя Бобіти.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться у публікації Управління культури Закарпатської ОДА.

Випускник Ужгородського училища прикладного мистецтва Василь Бобіта брав участь у республіканських виставках ще в студентські та післявузівські роки. В матеріально хиткі 90-і довелося виїхати працювати закордон і про творчість тоді не йшлося, каже митець, але, на щастя, життя склалося так, що йому вдалося повернутись до справи, яка приносить задоволення. "Художник малює не тільки на полотні, а й у своєму розумі, у серці. – пояснює Василь Бобіта. – Я мав удосталь часу все переосмислити, шлях був довгий, зате натхнення накопичилось чимало".

Реклама

Відтак, це перша масштабна презентація творчості зрілого художника. Всього 32 роботи, виконані за останні два роки – лише частина з доробку, яка, за словами автора, пройшла суворий відбір. Помітно переважають пейзажі. "Я дуже люблю закарпатську природу, вона створена для художників. – ділиться Василь Бобіта. – Щоправда, часто зображене на моїх полотнах ви не знайдете в дійсносі, це радше скомпонований образ, більше відчутий, аніж побачений".

Також живописець розповів, що зараз управляється в іншій техніці та з часом сподівається так само представити новотвори в Ужгороді. Прем'єри чекатиме і мистецька спільнота, яка вже встигла схвально оцінити творчий поступ митця.

Реклама

"Як один із учителів Василя Бобіти, я щиро радію появі талановитого художника. Він, як і більшість наших студентів, із цікавістю навчався, хоча й попервах не демонтстрував великої творчої активності. Його сформував час. І любов до закарпатської школи живопису, якою він проникся в юнацтві, не без успіху проявилася зараз – у цікавому авторському трактуванні", – каже скульптор Василь Маснюк.

Враженнями від побаченого поділився і начальник управління культури Закарпатської ОДА: "По-перше, самі роботи викликають замилування: вони гармонійні, теплі, насичені, дуже вдало передають магічний зв'язок між кольором і настроєм, почуттям. – каже Юрій Глеба. – По-друге, що приємно особисто для мене, Василь Бобіта – мій земляк і я тішуся з того, що Іршавщина вчергове підтвердила свою щедрість на таланти".

Виставка триватиме до 3 червня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно