Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутат Верховної Ради різко висловився щодо дублювання на угорську мову вивісок державних установ у Берегові

Депутат Верховної Ради різко висловився щодо дублювання на угорську мову вивісок державних установ у Берегові

Депутат Верховної Ради різко висловився щодо дублювання на угорську мову вивісок державних установ у Берегові
Мер Берегова висловив своє обурення висловлюванням депутата Верховної Ради щодо дублювання на угорську мову вивісок державних установ у Берегові. Відповідний коментар Золтан Бабяк розмістив у...

Мер Берегова висловив своє обурення висловлюванням депутата Верховної Ради щодо дублювання на угорську мову вивісок державних установ у Берегові. Відповідний коментар Золтан Бабяк розмістив у соцмережі Фейсбук.

ВІДЕО ДНЯ

"Мене обурила різка критика депутата Верховної Ради Андрія Лозового з Радикальної партії щодо дублювання на угорську мову вивісок державних установ у Берегові.

Мені прикро за таку недалекоглядність вищезгаданого нардепа, який необізнаний з європейською практикою, де існує загальне правило використання в регіонах, де компактно проживають національні меншини, поруч з державною мовою мову національної меншини. Дублювання назв населених пунктів або назв установ двома мовами вважається жестом поваги до національних меншин. А Україна показала, що є прихильником євроінтеграції, європейських цінностей. То чи можливо, що політик, який спричинив скандал, має іншу позицію?

Реклама

На необізнаність депутата вказує і той факт, що в країні діє мовний закон, згідно з яким у нашому місті угорська вважається регіональною мовою, і тому вона широко використовується у сферах суспільного життя.

На завершення хочу підкреслити, що Закарпаття, зокрема Берегівщина завжди була краєм міжнаціональної злагоди і порозуміння, і, сподіваюсь, це так і залишиться. Саме тому вважаю неправильним, коли ззовні намагаються диктувати нашій громаді, як вона повинна жити.

Реклама

Ми не повинні дозволити і допустити нарощення напруги і розпалення міжнаціональної ворожнечі в нашому чудовому краї!", – зазначив Золтан Бабяк.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно